jestem zainteresowany okleieniem tylnych szyb mianowicie na klapie i pasażerów z tyłu mam wersje 2 dzwiową myśle kupić folie i chciałem zapytac co byście polecali jakie folie (oczywiście nie te z najwyższej półki tylko średniaki mam na myśli żeby klej na nich był dobry i dobrze sie je kleiło) znajomy chce mi to zrobić za 100zł (okleienie tylnej szyby w klapie i dwóch bo bokach pasażerów) musze jeszcze do tego kupić folie i chciałem was spytac czy 100 zł to dużo za takie oklejenie (bez wyciągania ich w gre wchodzi oklejanie szyb od środka ze sciągnieciem plastików tylko. gośc w miare dobrze okleja widziałem na jego aucie i mówił że troche tych szyb okleił już no i czy konieczne będzie przecinanie foli na tylnejszybie w klapie (po podobno duży skos jest i cięzko z tego wyjść i ciezko tam folie ułożyć doradzcie coś
zależy jaki to znajomy...mi zrobił za 50zł cały samochód i bez żednego cięcia na tylnej szybie i wyszło idealnie...nie mówię czy dużo chce czy mało tylko ile mnie znajomy policzył dla porównania a Ty oceń sam
Witam cię tak dużo pracowałem w firmie która się tym zajmuje do oklejenia potrzebna ci woda z płynem do mycia naczyń rakla i skalpel bądź nożyk do tapet, a i oczywiście 30 min pracy pozdro
boje sie samemu to robić bo to troszke pojęcia trzeba mieć. no taki jakby nowy znajomy heh to jest czyli mówicie że w polo bez przecinania foli na tylnej klapie sie obejdzie? bo ten pasek taki brzydki choć mało widoczny.a mogli byście jakieś folie z allegro polecić?według was 100zł dużo chce?
wiesz jak chcesz mogę ci opisać jak to zrobić bardzo łatwo przemywasz szybe, po czym spryskujesz wodą z płynem do mycia naczyń nakładasz folie od środka dociągasz raklą aż do brzegów po czym czekasz aż troche zwulkanizuje przycinasz ją na krztałt szyby i dociągasz koncówki cała filozofia
Witam.Jestem nowy na forum,dopiero się wczytuję.Kupiłem żonce samochodzik teraz muszę troszkę poczytać.
Co do oklejania szyb,dobrze mieć folię termokurczliwą.Koszt na ten samochód około 50-80 zł z bocznymi tylnymi.Robiłem to w swoim Galaxy i zabawy troszkę było.Polo mają bardziej płaskie szyby dlatego będzie łatwiej.
1. Folię kładziemy na tylnej szybie od zewnątrz i wycinamy potrzebny kawałek po obwodzie.Następnie spryskujemy wodą odpowiednią stronę i naklejamy na szybę od zewnątrz.Bierzemy opalarkę lub suszarkę i formujemy folię do szyby (na zewnątrz bez rozklejania).
2. Następnie czyścimy dokładnie szybę od wewnątrz i spryskujemy wodą z płynem do naczyń.To samo robimy z uformowaną folią oczywiście po rozklejeniu.Każde miejsce z klejem musi być spryskane.Przyklejamy do szyby i wypychamy wodę od środka do zewnątrz (ja robiłem to dociętą gumą do fugowania, dostępna w sklepach budowlanych).
Z bocznymi raczej można się pobawić bez formowania bo jak się nie mylę są proste.Za pierwszym razem może nie wyjść ,dlatego można zamówić troszkę więcej folii.Nie kupujcie tej za 25 zł.po pierwsze szybko płowieje ,po drogie strasznie się rysuje.
Co do ceny 100 zł za oklejenie z docinaniem.Tak robiło się w maluchach.Za 150-250 zł powinieneś znaleźć warsztat który ci to zrobi.Mogę podać namiar w Gdyni. Pozdrawiam.