[86c] 3f "rurka" w króćcu wody

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Banas921
Początkujący
Początkujący

[86c] 3f "rurka" w króćcu wody

Post autor: Banas921 »

Witam, musiałem wymienić króciec wody w moim 3f i teraz mam taki problem. Polo mi trzymało około 70* ale jeszcze nie dochodziłem do tego dlaczego. Priorytetem była wymiana króćca bo był popękany. Dzisiaj przyszedł mi nowy tylko w nim patrząc od strony termostatu przez środek jest taka kremowa rurka która jakby "ogranicza" przewodu małego układu. I teraz mam pytanie, czy przez to że w starym nie było i to że w nowym wyciągnąłem tą rurkę moje polo może się nie dogrzewać? Czy ta rurka ma tam być?

Termostat jest sprawny jak coś.

Dzięki i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Z tego co wiem to właśnie w silnikach 3F ta rurka ma być.
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

Ta rurka powinna być tak jak Adek mówi tyle że w ori króćcu nie idzie jej wyjąć jest na stałe metalowa wciśnięta.
Ale wymieniałem w innych polówkach i właściciel zakupił sobie sam i rurki nie było po złożeniu wszystko grało na tip top tylko nie wiem czy dobrze dogrzewało mu zimą w kabinie bo to było lato.
Mama nadzieje że zakupiłeś dobry zamiennik bo przy króćcu lubi się to mścić, wymień przy okazji oringi od czujników i to kolanko wraz z oringiem co zamykasz termostat i dociągaj z wyczuciem bo wyciągniesz gwinty i będzie ciekło.
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”