[9n3] światło pozycyjne lewy przód

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
czesiek24
Newbie
Newbie

[9n3] światło pozycyjne lewy przód

Post autor: czesiek24 »

proszę o pomoc w wymianie żarówki lewego światła pozycyjnego.
znalazłem na forum ży wystarczy wyjąć oprawkę i wymienić,ale u mnie za nic nie da się jej wyjąć.
czy trzeba tą oprawkę obrócić czy tylko wytargać?nie mogę jej złapać palcami tak mało miejsca przez akumulator.
może macie jakiś patent czym i jak ją złapać żeby wyciągnąć.
jestem nowym użytkownikiem auta i nie chcę niczego pourywac więc proszę o wyrozumiałość i dziękuję za wszelkie dobre rady.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Musisz kolego zdjąć gumową zaślepkę od światła drogowego (tzw długie) i tam obok żarówki od długich jest oprawka z żarówką od pozycyjnych,łapiesz za plastikową oprawkę, lub jak słabe dojście to za przewody (wiem nie wskazane) i ciągniesz do siebie,musi wyskoczyć-trzyma się na słabiutkich zatrzaskach. Wymieniasz i wsadzasz z powrotem. :piwo:
k
krzychobal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzychobal »

Tylna część odbłyśnika lampy, ma kształt wystającej rurki,w którą wciśnięta jest oprawka z żarówką ,tak jak korek w butelkę.Najlepiej jest pociągnąć oprawkę paznokciami i powinna wyjść.Ciągnąć palcami całość można uszkodzić lampę.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Obraca sie okolo 10 stopni plastik trzymajacy zarowke wtedy ja osblokowuje i mozna ja wyjac do tylu.
Lenistwo drogą do postępu
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”