[6N] sprawdzony klej do sklejenia filtra powietrza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
leszel
Raczkujący
Raczkujący

[6N] sprawdzony klej do sklejenia filtra powietrza

Post autor: leszel »

Witam, czy możecie mi polecić jaikś sprawdzony klej do sklejenia pęknięcia w filtrze powietrza?
Czy np. super glue będzie dobry?
Pozdrawiam
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

SuperGlue - raczej nie.
Swojego czasu bywał w maraketach budowlanych klej "do twardego plastiku, silnie działający" .
Niestety, kleje rozpuszczalnikowe działające skutecznie po wyschnięciu pozostawia nieusuwalne ślady.
Kleje na bazie żywic epoksydowych "uniwersalne" dadzą zbyt twardą spoinę, która pęknie albo "odejdzie".
Osobiście - "zespawałem" onegdaj takie pęknięcie - wykorzystując solidną stacje lutowniczą a konkretnie
dyszę nadmuchu powietrza, w charakterze spoiwa - kawałki tworzywa z innej obudowy.
W zasadzie ideałem bedzie spawarka do zderzaków - ale koszt na tyle wysoki, że raczej szukał bym używanej, szczelnej obudowy.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja mogę polecić ci pistolet na klej na gorąco, powinieneś sobie spokojnie tym dać radę w sklepach budowlanych w cenie od 15 zł!!!
wygląda to mniej więcej tak, super sprawa i rozwiąże twój problem: :oki:
Obrazek
civic r18a2/407 1,6 HDi
l
leszel
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: leszel »

Wow, podoba mi sie ten klej, tylko czy wytrzyma elastyczną pracę obudowy?
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

wytrzyma spokojnie ten klej to całkiem fajna spoina kleiłem kiedyś popękane części, myślę że to b.dobre rozwiązanie lepsze niż jakikolwiek inny klej.
Masz pęknięcie, to ten klej załatwi twój problem, przed nałożeniem należy dobrze odtłuścić elementy plastikowe i zmatowić papierem ściernym, ten klej to taki plastik będzie przeźroczysty jak zalejesz,
uda się na bank!
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”