[Classic] skrzynia biegów ??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
draspolo
Newbie
Newbie

[Classic] skrzynia biegów ??

Post autor: draspolo »

Witam mam nadzieje ze teraz założyłem dobrze temat :). Posiadam vw polo classic 1.4 benzyna +gaz z 1996 roku 8v. Mianowicie moja skrzynia straciła 5 bieg jak wbijam to straszne wycie jest i nie da się na tym biegu jechać co to się mogło podziać z tym lepiej naprawić czy kupić jakaś używkę??
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Nadszedł jej koniec, jest w niej olej w ogóle i był kiedyś wymieniany ?? tej nie ma co reanimować, używki chodzą w dobrych cenach i na każdym szrocie powinieneś dostać taką skrzynię. Tylko zwróć uwagę na typ wybieraka.
d
draspolo
Newbie
Newbie

czy był olej wymieniany to tego nie wiem prze zemnie na pewno nie był. cena 300 ZŁ za używaną to rozsądna cena czy szukać coś innego?? olej raczej jest bo reszta biegów wchodzi bez zarzutu. a dokładnie na co zwrócić w tym wybieraku uwagę??
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

były wersje na wodzik i linki
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Jak za taką skrzynie 300 zł ? trochę drożyzna, ja płaciłem ostatnio 150 zł + olej ;)
f
franz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: franz »

Ważniejsze od ceny jest pewne źródło, żebyś na nowej skrzyni jeszcze trochę pojeździł :)
Oglos sie tutaj ze kupisz ;D
Obrazek
Ślesin 2015 (86C Coupe Fox LA5Y) - 2 miejsce - najniższe 86C/2F
Ślesin 2016
Ślesin 2017 (86C Coupe Fox LY3D ABU)
d
draspolo
Newbie
Newbie

a w jakim dziale mam sie ogłosic ?? nie powiem moja polówka wymaga wkładu finansowego skrzynia silnik olej bierze blacharka bo przytuliłem sie do barierki na a4 zasnąłem ogółem zastanawiam sie czy pchać w nią pieniądze czy jezdic jak jezdi i kupić coś innego musiałbym włożyć około 2500 tys a za to kupiłbym polówkę w lepszym stanie na pewno niż moja.Ale z drugiej strony szkoda mojej i nie wiem co mam robić???
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Jeśli zaczniesz remontować to wyjdzie wiele wiele więcej niż sobie zaplanowałeś i pochłonie to dużoo więcej pieniędzy, na twoim miejscu bym ją " skończył " jeździć póki jeździ i później oddać na auto kasacje, bo tyle co ty w nią włożysz to kupisz drugą taką i będzie jeszcze lepsza niż ta. Więc zastanów się ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”