Sprawdzenie N75 może być trudne gdyż w polo często był zabudowany w module podciśnień. Z typowych usterek to sprawdziłbym króciec wychodzący z pompy tandem (podciśnienia i paliwa). W polo montowali firmy LUK i w nich właśnie lubił się wyrobić (był zatłaczany w pompie) i pojawiała się nieszczelność w układzie podciśnienia które to jest wymagane do prawidłowego sterowania ciśnieniem turbo.
moje polo miało ten sam problem wyczyść przepływkę i wymień zawór N75 i turbo dalej szaleje nie ma co się zagłębić i szukać problemu w całym te 2 rzezy jedynie odcinają turbo zawór 100 zł więc tragedii nie ma
Nie dziękuj, tylko kliknij pomógł
Oferuję AutoDetailing oraz polerowanie aluminium
Cześć Pomożesz znaleźć ten zawór na allegro? Nie znam nikogo kto by rozkodował VIN w Polo więc nie wiem do jakiego oznaczenia silnika szukać ;/ w BMW szybko idzie samemu rozkodować a do VW lipa ;/
[quote=""Wolga85""]Tylko że w polo montowano też zamiast n75 cały moduł sterowania podciśnieniem. Tak jest u mnie w polo i samego n75 nie da się wymienić.[/quote]
Ale to musi się wymieniać. Robiłeś już to?>
Nie bo nie było potrzeby u mnie przetarł się wężyk i pompa podciśnienia miała rozlatany króciec plus ciekła ropą. Została wymieniona na Boscha był Luk. Od tego czasu wsio ok z doładowaniem.