Nowe radio z niewielkie pieniądze

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tomcho666
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomcho666 »

Co sądzicie o AEG AR4026? Noszę się z zamiarem zmiany radyjka na coś fajniejszego i chciałbym zasięgnąć opinii od was. Co polecacie z takiego typu i w mniej więcej takich pieniądzach? Dodam, że docelowo wleci subwoofer i raczej jakiś zestaw odseparowany. :)
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

kto poleci mi jakieś dobre radio 2din z nawigacją i dobrym brzmieniem??
Obrazek
G
Grandix94
Newbie
Newbie

Post autor: Grandix94 »

Witam.
Jak wygląda sprawa montażu radia rcd200 na 2 din w Polo 9n3 2007. Z tego co słyszałem to musi ono mieć do sprawnego działania jakieś kable CAN i tu się pojawia pytanie czy 9n3 posiada takową instalację. Wcześniej było zwykłe radio .Z tego co wyczytałem na forum to 9N nie posiada, ale jak sprawa wygląda w 9N3 tego nie znalazłem.
A i jak oceniacie to radio , mi osobiście się podoba stylistycznie, pasuje pod podświetlenie, duże przyciski, proste w obsłudze, ale nie wiem jak to gra. Zamontowane mam helix b 62c w przednich drzwiach. Ma ktoś taki zestaw ?
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote=""Grandix94""]Witam.
Jak wygląda sprawa montażu radia rcd200 na 2 din w Polo 9n3 2007. Z tego co słyszałem to musi ono mieć do sprawnego działania jakieś kable CAN i tu się pojawia pytanie czy 9n3 posiada takową instalację. Wcześniej było zwykłe radio .Z tego co wyczytałem na forum to 9N nie posiada, ale jak sprawa wygląda w 9N3 tego nie znalazłem.
A i jak oceniacie to radio , mi osobiście się podoba stylistycznie, pasuje pod podświetlenie, duże przyciski, proste w obsłudze, ale nie wiem jak to gra. Zamontowane mam helix b 62c w przednich drzwiach. Ma ktoś taki zestaw ?[/quote]
Jak kasz fabryczną instalację to nic nie trzeba. Can już jest.
Z
Znany
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Znany »

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Z racji, że jestem totalnym laikiem odnośnie car audio mam małe pytanie, czy radio z Touareg'a (rocznik 2004) podpasuje do Polo 6N2? Oba radia mają inne wtyczki i nie wiem czy w grę będzie wchodzić lutowanie kabelków na stałe/zmiana wtyczki, czy można gdzieś kupić jakieś przejściówki. I patrząc na schemat zarówno jednego radia, jak i drugiego zauważyłem, że Polo nie ma CAN natomiast Touareg posiada. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź :)
Polo 6N2 1.4TDI ---> Seat Leon 1.8T ----> Polo 9N 1.4TDI :D
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Witam,po pierwsze czy radio z Touarega będzie pasowało w otwór w twoim Polo?,bo jeśli nie to będzie chyba największa trudność to wpasować. Kable wtyczki radia da się ogarnąć,gdzieś na forach z pewnością są schematy wtyczek,trzeba poszukać. Natomiast jeśli chodzi o sygnał Can to jeśli to radio go nie będzie miało to co godzinę będzie się samo wyłączać,to takie zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora,są na alledrogo emulatory sygnału can,więc to nie problem.
k
kamylovsky
Newbie
Newbie

Post autor: kamylovsky »

Cześć i czołem :D jestem nowy :) tak samo mam nowo nabyte swoje pierwsze autko :) i najbardziej brakuje mi w nim fajnej muzyki :) radio było dobrze przez pare pierwszych dni :D

Radio posiadam takie jak na zdjęciu, czy są jakieś ciekawe zamienniki?

https://goo.gl/photos/Bj8aTupfuRCVgGER9
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Ja mam takie u siebie: https://www.youtube.com/watch?v=4S0iclCivRc

A tak wygląda w realu:

Obrazek

A tak świeci:

Obrazek

Przydało by się aby świeciło na czerwono ale myślę że to nie problem.
k
kamylovsky
Newbie
Newbie

Post autor: kamylovsky »

konrado85, masz tę półeczkę? Za ile sprzedasz?
I
ImmBoo
Newbie
Newbie

Post autor: ImmBoo »

Witajcie.
Posiadam VW Polo 2005 1.2 po lifcie, oryginalnie w samochodzie jest radio RCD200 bez MP3.
Zastanawiam się nad wymianą na coś nowszego.
Zależy mi natomiast żeby było to coś mniej więcej takich samych rozmiarów jak dotychczasowe radio, to znaczy coś tego rozmiaru:
http://screenshot.sh/mKSPruvqu4Ok4

Dotychczasowe wygląda następująco:
http://screenshot.sh/mKSvp0saUaPei

Nie chciałbym natomiast tych wąskich radiów w kształcie prostokąta.
Zastanawiałem się nad RCD510 ale chyba nie będzie pasował pod względem kompatybilności z samochodem.
Zależy mi aby można było podpiąc pod niego telefonu czy to za pomocą AUX czy Bluetooth.
Czy ktoś może wymieniał już coś takiego i może podzielić się doświadczeniami?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Wesołych Świąt.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Witam,kolego w miejsce twojego radia podejdzie większość nowoczesnych radioodtwarzaczy 2-Dinowych znanych marek np. JVC itp.,które to mają funkcje co potrzebujesz.
Poniżej masz przykładową aukcję,i masz w zestawie separator antenowy oraz ramkę do radia. Więc wszystko musi pasować.

http://allegro.pl/radio-jvc-kw-r510-vw- ... 67776.html
Awatar użytkownika
sprajt

Post autor: sprajt »

Poszukuję radia 2DIN do 1000zł , ktoś może polecić coś godnego uwagi ?
Obrazek
k
kisiel1974
Newbie
Newbie

Post autor: kisiel1974 »

witam forumowiczów
w swojej polówce posiadam oryginalne radio RCD 210 i chcę do tego radia podłączyć wejście usb. Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość i ile to kosztuje?
Awatar użytkownika
uakasz
Newbie
Newbie

Post autor: uakasz »

[quote=""kisiel1974""]witam forumowiczów
w swojej polówce posiadam oryginalne radio RCD 210 i chcę do tego radia podłączyć wejście usb. Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość i ile to kosztuje?[/quote]

Ja zakupiłem zmieniarkę cyfrową , podłączyłem pod radio i śmiga już 4 rok. Koszt w tamytych latach był spory, ale radia fabrycznego nie chciałem wymieniać. Do urządzenia mogę podłączyć USB, AUX, kartę SD
Awatar użytkownika
uakasz
Newbie
Newbie

Post autor: uakasz »

[quote=""kisiel1974""]witam forumowiczów
w swojej polówce posiadam oryginalne radio RCD 210 i chcę do tego radia podłączyć wejście usb. Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość i ile to kosztuje?[/quote]

Ja mam coś takiego http://allegro.pl/zmieniarka-usb-mp3-sd ... 04362.html śmiga już 4 rok. podpięte mam pod RCD 200.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”