[6R] Felgi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

czemu boicie się zakładac 16 felg o szerszych rozmiarach opon :?: ja mam 80KM i mam założone 205/45 R16 i jakos tragedii nie widze w jeździe a teraz będzie 2 sezon jak śmigam, jedynie co to delikatnie odczuwalna jest roznica na kierownicy podczas skretów 205/ :arrow: zimowki mam 14 to jest odczuwalne ,tak że spokojnie R-16 można zakładać chyba ze ktoś ma 60Km albo 50 KM to inna sprawa niektórzy zakładają 17-nastki i później pytaja czemu auto nie jedzi :lol:
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
Piotrej
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piotrej »

ja się nie boje też mam 86km i mam nawet 215/45 R16 latem :cool:
facebook>>JUDI ON/Piotrek R....icz ,,Jedna Pasja Jedno Życie Jeden Cel" LwG :)
maskę, zderzak tylni Deep Black,
v
vesper
Newbie
Newbie

Post autor: vesper »

Witam,

Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem 6R 1.2TSI
W związku z tym, że auto kupiłem używane, to w tej chwili mam felgi stalowe 15'' plus jakieś niemarkowe opony zimowe 185/60.

Na lato kupiłem już felgi 16'' GMP Easy-R i planuje założyć opony Michelin Pilot Sport 3 215/45 według zaleceń producenta.
Planuje, ale jeszcze nie kupiłem, jeśli macie jakieś lepsze pomysły to proszę o sugestie, bo tej pory, w poprzednim samochodzie, jeździłem na Fuldzie i Bridgestone.

Mam takie małe pytanie, czy do felg aluminiowych w 6R mogę użyć tych samych śrub co do stalówek? Chodzi mi o to, czy osadzenie tych śrub ma być stożkowe czy kuliste.
Awatar użytkownika
Piotrej
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piotrej »

do każdego typu felg alu najlepsze są śruby ze stożkowym łepkiem , a do zwykłych stalówek zaleca sie okrągłe łepki
facebook>>JUDI ON/Piotrek R....icz ,,Jedna Pasja Jedno Życie Jeden Cel" LwG :)
maskę, zderzak tylni Deep Black,
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Piotrej""]do każdego typu felg alu najlepsze są śruby ze stożkowym łepkiem[/quote]
nie do każdego
bywają felgi aluminiowe z otworem na śrubę o łbie kulistym
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”