czemu boicie się zakładac 16 felg o szerszych rozmiarach opon :?: ja mam 80KM i mam założone 205/45 R16 i jakos tragedii nie widze w jeździe a teraz będzie 2 sezon jak śmigam, jedynie co to delikatnie odczuwalna jest roznica na kierownicy podczas skretów 205/ zimowki mam 14 to jest odczuwalne ,tak że spokojnie R-16 można zakładać chyba ze ktoś ma 60Km albo 50 KM to inna sprawa niektórzy zakładają 17-nastki i później pytaja czemu auto nie jedzi :lol:
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem 6R 1.2TSI
W związku z tym, że auto kupiłem używane, to w tej chwili mam felgi stalowe 15'' plus jakieś niemarkowe opony zimowe 185/60.
Na lato kupiłem już felgi 16'' GMP Easy-R i planuje założyć opony Michelin Pilot Sport 3 215/45 według zaleceń producenta.
Planuje, ale jeszcze nie kupiłem, jeśli macie jakieś lepsze pomysły to proszę o sugestie, bo tej pory, w poprzednim samochodzie, jeździłem na Fuldzie i Bridgestone.
Mam takie małe pytanie, czy do felg aluminiowych w 6R mogę użyć tych samych śrub co do stalówek? Chodzi mi o to, czy osadzenie tych śrub ma być stożkowe czy kuliste.
[quote=""Piotrej""]do każdego typu felg alu najlepsze są śruby ze stożkowym łepkiem[/quote]
nie do każdego
bywają felgi aluminiowe z otworem na śrubę o łbie kulistym