[9N3] Śruby do kół stalowych jaka długość

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mikki68
Raczkujący
Raczkujący

[9N3] Śruby do kół stalowych jaka długość

Post autor: mikki68 »

Witam
Aktualnie mam na aucie alusy ale idzie zima i mam już kpl. zimówek na stalówkach.
W poprzednim polo (6N2) musiałem zmieniać śruby na krótsze, czy i w 9N3 również ?.
W niektórych modelach pasują choć raczej do stali jest (powinien być) inny łeb śruby.
Czy ktoś zna wymiary śrub (ilość zwoi) do stalowych kół ?.
Wdzięczny będę za podpowiedź.
:)
Moja srebrna strzała
na podtlenku LPG :)
n
neos50
Początkujący
Początkujący

Post autor: neos50 »

Jeśli masz w tej chwili oryginalne alufelgi (samochód wyszedł na nich z salonu) to śruby do felg stalowych są takie same. Oryginalnie do felg aluminiowych i stalowych stosowano te same śruby
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Jak masz felgi inne to na wulkanizacji albo w sklepie motoryzacyjnym kupisz odpowiedniej długości, albo poszukaj tutaj http://srubydofelg.pl/modele-samochodow ... at_23.html (nie wiem czy masz na 4 czy na 5 śrub felgi)
Awatar użytkownika
mikki68
Raczkujący
Raczkujący

Witam
Dzięki za podpowiedzi
śrub mam 5 na koło jak w 9N3 przystało, fele wyglądają na oryginalne - zresztą w specyfikacji auta było że wyszedł na alumach, ale czy tych ? pewności nie mam.
dzięki za link do fajnej stronki ze śrubami, jak znajdę chwilę to wykręcę jedną i sprawdzę, fajnie by było gdyby były OK.

:)
Moja srebrna strzała
Awatar użytkownika
mikki68
Raczkujący
Raczkujący

No i jest OK.
Felgi są oryginalne więc i śruby również :)
Mają około 28mm gwintu i łeb typu "kula" pasują więc do alusów jak i do stalówek na zimę, nie potrzeba zmieniać - świetnie.
Jeszcze raz dzięki
:piwo:
Moja srebrna strzała
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Ha,ha,witam wszystkich i podepnę się pod temat.
Panowie jakie w oryginale macie śruby do kół?,czy to do stalowych czy do alufelg.
Ja mam co prawda (sprowadzane) Polo 9n3 2008r,ale jest od nowości (sprawdzałem) na oryginalnych alufelgach 15" więc sądzę że śruby też są oryginalne i są one stożkowe. Dodam że brat od nowości ma Skodę Octavię 2008r od nowości jest na alusach 17" i tam też są śruby stożkowe.
Kolega z tego postu pisze że od nowości ma śruby kuliste.
Więc jak to jest z tymi śrubami-jaki typ od nowości???. Czy było znaczenie jak auto wychodziło na felgach stalowych,a jak na alufelgach jakie miało śruby ???
Niech się inni wypowiedzą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”