vw polo 1.9sdi 96r brak mocy i kopci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mariuszek86
Newbie
Newbie

vw polo 1.9sdi 96r brak mocy i kopci

Post autor: mariuszek86 »

witam.
Posiadam VW Polo Classic 1.9 SDI i mam z nim taki problem:
Auto pali od kopa. ale po przejechaniu kilku km zaczyna kopcić i brakuje mocy. 100km/h i nic wiecej.
Byłem już u trzech mechaników. jeden przejrzał cały układ paliwowy i nic. drugi twierdzi ze pompe i wtryski i nic. Trzeci przedmuchał weżyki podciśnieniowe - chwilę było dobrze. wracając od tego mechanika zaczął znowu to samo. zawrocilem do mechaniora on przedmuchał dwa sterowniki od tych weżykow podcisnieniowych co prowadzą do zaworu EGR i bylo dobrze.
Pojechalem do Niemiec 100km jest dobrze. wracam do Polski, do granicy mam 600km i na granicy znowu to samo. auto nie idzie i kopci. mechanik odłączył całkiem zawór EGR. miało pomóc, ale znowu tylko na chwile. Pomóżcie. co ja mam robic?
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Aby przekonać się na 100%, że to wina EGR, należy zaślepić dolot spalin do EGR, bo wszystko wskazuje , że to on jest winowajcą. Zrób zaślepkę z cienkiej blachy, wywierć 2 otwory i wstaw między rurę od spalin i zawór. Następny krok to obserwacja, czy pomogło.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
o
ondraszi24
Newbie
Newbie

Post autor: ondraszi24 »

Witam miałem to samo zapieczone czy cos tam wtryski oddałem do naprawy 30 tys.km zrobione i jak na razie jak ok http://forum-mechanika.pl/threads/regen ... post-44995[/color]
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”