[9n] Kontrolka temperatury cieczy-pojawia sie po odpaleniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

O tym tez pisałem. Niby niektórzy twierdzą że po to jest wskaźnik temperatury , ale w grupie vag jest tak zaprogramowany że od 80-110 C stoi twardo na 90 C. A jak braknie płynu to zanim temperatura wzrośnie powyżej tego poziomu i kierowca zanim zauważy wzrost już miejscowo w głowicy wzrost temperatury punktów już nie chłodzonych bezpośrednio płynem z jego braku. Często gęsto prowadzi do jej niewielkiego wypaczenia i rozszczelnienia uszczelki pod głowicą.
Lenistwo drogą do postępu
s
szewczi90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: szewczi90 »

Witam otóż problem sam się nie rozwiązał więc biorę się za wymianę zbiorniczka zespolonego z czujnikiem i właśnie kupiłem zbiorniczek wyrównawczy i chcę Was zapytać czy jest on taki jak trzeba, chodzi mi o to czy właśnie ma czujnik, pokażę zdjęcia wolę się upewnić przed montażem bo później już nie zwrócę go.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
s
szewczi90
Raczkujący
Raczkujący

odświeżam, może ktoś odpowiedzieć?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jeśli wygląda tak samo i ma taki sam numer jak fabryczny lub jest jego zamiennikiem to uważam że pytanie czy jest odpowiedni jest zbędne
s
szewczi90
Raczkujący
Raczkujący

Wszystko pasowalo. Dodatkowo poszedl plyn do wymiany. Efekt koncowy zadowalajacy. Juz nie ma anomali z kontrolka . Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”