Skrzynia biegów chrobocze :( pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Skrzynia biegów chrobocze :( pomocy

Post autor: grandprix »

Silnik Nz skrzynia 4
Pojawił się problem zaczęły dochodzić dziwne odgłosy.
skrzynia chrobocze coś w niej na każdym biegu przy obrotach ponad 2000 jest to taki odgłos jak by ktoś jechał na nie nasmarowanych łożyskach. Jak wyrzucę na luz odgłos znika.

-- Wto Wrz 15, 2009 7:38 pm --

Okazało się ze jest mało oleju w skrzyni litr prawie dolany ale dalej dziwne odgłosy...... co to może być ??
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

po prostu skrzynia do zmiany mam to samo brakowało oleju dolałem ale dalej stuka wali i nawet u mnie na wolnych obrotach słychac... po prostu wymień sobie skrzynie biegów
Obrazek
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

NeVWille
Ja mam dokladnie to samo, tez stuka na luzie, a jak nacisne sprzeglo to ustaje. Szkoda mi skrzyni bo 5b :/
Obrazek
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

[quote="adam"]Ja mam dokladnie to samo, tez stuka na luzie, a jak nacisne sprzeglo to ustaje. Szkoda mi skrzyni bo 5b :/[/quote]
skrzynie 5 warto ratowac bo jak znam skrzynie to tylko łożyska ido do diabla a ja mam 4 i wole dac 5 :D
Obrazek
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

No wlasnie, ale ja chyba tego nie bede juz ruszac poczekam az sie wys.a, bo juz mechanizm roznicowy ma luzy czuc to w jezdzie. A 4b AKY lezy sobie i czeka w pogotowiu :D Tylko zastanawiam sie jakie ew. to lozysko zaczyna sie sypac :?: Bo skrzynia to czarna magia jak dla mnie nigdy nie widzialem od srodka :mrgreen: Oprocz c330 :grin:
Obrazek
g
grandprix
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: grandprix »

największe ubytki są z pod korka w sumie tak znajomy powiedział dokręcił i nie cieknie już no tylko na zimeringu przy wybieraku ale komu tam nie cieknie :D

O dziwo u mnie po wyjeździe w warsztatu słyszalne było co nieco ale teraz jak dziś jeździłem nic nie słyszałem.
Polo jeżdżę okazjonalnie i w kjsach więc ja tez będę jeździł puki nie rozsypie się skrzynia jeśli to nastąpi. I tak szykuje mocniejsze polo do startów :)
Obrazek
www.grandprixrally.pl.tl
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”