Polo 6n-Paffciak [renowacja] :D - Poprawione foty

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Paffciak »

Dziś zrobie wam dokładne zdjęcie tego :) Wczoraj wpadła nowa zapalniczka do wnętrza z całym gniazdem . Ma nawet podswietlenie ale jak patrzyłem wczoraj to można wziąć plus z zapalniczki ale wtedy będzie świeciła cały czas a ja chce zrobić tak żeby się zapaliła po włączeniu świateł . Czyli najbliżej mam z podgrzewania foteli . Zrobie te podświetlenie jak kupie ramke konsoli i ją wymienie :) Wczoraj miałem ogarniać usunięcie wycieraczki z tyłu + zrobienie zaślepki ale awarie miałem w domu :/
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""przemo92""][quote=""Paffciak""]
Wytłumaczy mi ktoś jak dla debila dlaczego w moim silniku w pokrywie zaworów jest puszczony wężyk od odmy ? Wychodzący z obudowy od filtra powietrza ? Silnik to AER 1.0 50km . Oraz jak się robi polerkę pokrywy zaworów[/quote]

W którym dokładnie miejscu w pokrywie zaworów? Raczej nie jest to oryginalne rozwiązanie tylko ktoś próbował poprawiać fabrykę, żeby odmawia nie zamarzała. Polerke robisz tak jak poleruje się aluminium, papiery wodne, pasta polerska, krążek filcowy na wiertarke i ogień, zresztą było na forum.[/quote]

Mylisz się :blush2: Istnieje fabryczne dodatkowe odpowietrzenie, idące własnie z dekla zaworów ;)
http://vagfans.info/EN/volkswagen/RDW/P ... -cover#22C

[quote=""Paffciak""]Filtr oleju kupiłem Filtrona . Przejade 500-1000km zmienie na Mann'a albo Knecht'a . [/quote]
Nie rozumiem zbytnio tego trendu, że filtron jest be i tylko Mann albo Knecht :blind:
Od lat montowałem do aut Filtrona, a nawet najtańsze "badziewia no name" i nigdy nie było problemów :niewiem:
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Krzychu :)
Nie mam nic do filtrona lecz chce przeczyścić cały układ dlatego zmienie na coś lepszego . Też zawsze montowałem filtrony i było ok :)
Obrazek
Obrazek
To jest cos takiego .
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Tego to jeszcze nie widziałem. Dodatkowa odma, czy to oryginalne rozwiązanie to nie mam pojęcia, ale śmiem wątpić.
Awatar użytkownika
rybatychy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rybatychy »

Napewno dorabiane ponieważ jest na śrubie z pokrywy aż korci żeby rozebrać i zobaczyć co w środku :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Ojciec to kiedyś urwał to co jest w pokrywie i mam to i na tym jest logo vw czyli ori . Pod obudową filtra jest tak jakby plastik w którym widać ślady oleju .
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wąż oryginalny nie jest ale sam króciec z pokrywy już jest ori na pewno (widocznie niektóre miały a niektóre nie) ale podłączane do obudowy filtra raczej bylo z dołu, a tu ktoś coś wyrzeźbił
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Pewnie była wymieniana puszka filtra powietrza więc przyłącze do środka i wężyk się pozmieniały.
Jest na tym jakiś numer? Bo na zimę by można sobie coś takiego zamontować, i na lato ściągnąć.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Ech... dałem wyżej link do rysunku a Wy dalej swoje.
Montowane to było w silnikach 1.0 ALL i AER.
Zrzut z ETKI:
Obrazek ____ Obrazek
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Witam :)
Dziś zdobyłem za 10zł 2 tłumiki nowe Walter'a środkowy i końcowy tyle że od ibizy 1.4 . Wkurza mnie jedno że opiera się ten tłumik o tą osłone termiczną , i buczy/warczy w środku :/ . Odkręciłem dziś czujnik ABS oczywiście pękł dziś go będe wygrzebywał :/ Jeszcze z mechaniki zostało mi wymienie filtra paliwa oraz wymiana taśmy airbag :)
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

No to trzeba przerobić ;) jeśli masz spawarkę to dasz radę ;)
Awatar użytkownika
Maniek_71
Newbie
Newbie

Post autor: Maniek_71 »

[quote=""krzychu20""]Ech... dałem wyżej link do rysunku a Wy dalej swoje.
Montowane to było w silnikach 1.0 ALL i AER.
Zrzut z ETKI:
Obrazek ____ Obrazek[/quote]

Ja mam 1.0 ALL i nie mam tego :D
VW Polo 6N 1997, 1.0 50KM, Przebieg: 179 000km, w rodzinie od 12 lat.
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Nie we wszystkich były te odpowietrzenia . Też myślałem że jakiś Helmut w Niemczech przerobił ,ale za solidnie wykonane :)
Wyrzuciłem ramke tablicy z tyłu dałem na taśmę dwustronną jakąś najtańszą i jakoś trzyma , ale i tak jak pogadam z byłym szefem ogarne tą mocną taśme 3M i zrobie to tak jak powinno być . Wkurza mnie tylko jedna rzecz w tym a dokładnie te fabryczne zgłębienia do śrub tablicy rej . Przez to odstaje lekko i nie moge równo dopasować żeby przykleić . Efekt ? 100x ładniejszy wygląd według mnie :) Kupiłem szpachle chciałem powalczyć z wyrzuceniem tylniej wycieraczki bo i tak nie używam jej ,ale muszę sobie na wszelki wielki wypadek załatwić 2-gą taką zaślepkę w razie ,,W" .Pola dostała dziś nowe lusterko , bo w starym nie działał ten dzyndzel i latało jak :)
Teraz szukam taśmy airbag oraz schowka pod airbag tego na zamek . Ogólnie z mechaniki żeby była na tip-top muszę jeszcze kupić filtr paliwa oraz filtr gazu . Podczas dłubania przy szerszeniu doszedłem do paru wniosków . Ostatnio przeglądam forum kosmetyczne dla aut i jak dostanę pod koniec roku zastrzyk $ to kupię pare rzeczy i ogarnę wnętrze do porządku . Myślałem też o szerokich zderzakach tylko na tyle jest jeden problem a dokładniej :
Obrazek
Wlew gazu...
Nie mam pomysłu gdzie bym mógł go założyć .
Trzeci wniosek to taki że musze na wiosne pogadać z znajomym lakiernikiem żeby wstawić do niego szerszenia i porobił pare rzeczy bo widzę że zaczyna wchodzić ruda na auto . Od spodu pod progiem w jednym miejscu przy korku lekko bierze rdza . Tak podłoge oglądałem od spodu jak i zdjąłem dywan to w jednym miejscu nie mam wcale tego korka technologicznego i pod wygłuszeniem miałem pełno ziemi , piasku itp . Zostało to jako tako zaślepione , ale będe się za to musiał wziąć na poważnie żeby ruda nie szalała . Myślałem też o zakupie kierunków na przód Hella Black Magic tak do kompletu ale nigdzie tego znaleść nie można . Kto kupił to ma :) Pod koniec miesiąca dostanę $ to kupię kierunki w bok albo przezroczyste ori albo ,,niby" dymione dostępne na allegro bo obecnie mam pomarańczowe i wygląda to jak by miało auto dzwona i składane z miliona częśći :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Paffciak""]Wlew gazu...
Nie mam pomysłu gdzie bym mógł go założyć [/quote]
pod zderzakiem, tam gdzie jest ucho holownicze, miał tak zrobione Lemanek
praktycznie nie widać wlewu, oczywiście minusem jest to że trzeba sie nisko schylać, ale czego to sie nie robi dla estetyki
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

29.08.2015
Dziś oddałem ,,szerszenia" do znajomego niech wyciągnie resztki czujnika . Tłumik zrobiłem na tip-top , nowe cybanty oraz gumy podwieszające tłumik . Z nudów pomalowałem koło zapasowe bo było obdrapane i w niektórych miejscach schodził lakier . Oraz przygotowałem się na polerkę pokrywy zaworów :) Pomalowałem jeszcze osłonę korektora na czarny mat .
Obrazek
Dostałem jeszcze zapach od znajomego California Car Scent o zapachu Coronado Cherry.
Zamówiłem żarówki LED od Chamerskiego do licznika . Tutaj popełniłem fail'a bo myślałem że one cały licznik oświetlają a tutaj są one tylko do wyświetlacza :shock: :censored: .
Jutro edytuję temat dam działające zdjęcia i zdjęcia z prac nad ,,szerszeniem" :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”