[6n] Wyciek płynu z wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wodny
Newbie
Newbie

[6n] Wyciek płynu z wspomagania

Post autor: wodny »

Witajcie forumowicze,
wczoraj pojawił się taki problem. Przy skręcie kierownicą strasznie coś wyło, od razu stwierdziłem, że będzie coś ze wspomaganiem. Jednak po stanięciu na parkingu i podniesieniu klapy ujrzałem, że z pojemnika gdzie wlewa się płyn do wspomagania został on wypluty. Sprawdzałem na rurkach od wspomagania jednak tam nigdzie nic nie wycieka. Jednak dzisiaj po uzupełnieniu płynu, znów mu wywaliło, ale już nie taką ilość co wczoraj. Może wiecie co jest przyczyną tego wycia jak i wylewu płynu z pojemniczka?

Pozdrawiam.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zapewne pompa nie daje ciśnienia tam gdzie powinna (możliwe ze jakiś zawór się zaciął) więc czeka Ciebie mechanik i naprawa
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Wypluty na zewnątrz ? Czy zjadł układ ? Tak czy inaczej masz do sprawdzenia obstawiam, że elementy nieelastyczne przewodów od wspomagania. Możliwe, że się zapchało gdzieś i wypluwa.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
w
wodny
Newbie
Newbie

Post autor: wodny »

Wypluwa na zewnątrz przez zakręcony korek od wlewu płynu. Nie wiem co jest przyczyną. Chyba jednak będę musiał wybrać się do tego mechanika.
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Dwie możliwości, pompa jebła i puszcza nie w tę stronę,w którą potrzeba. Albo zapchane przewody.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”