pasek od rozdzadu nei napedza pompy wodnej w AEF. Pasek 5PK napedza pompe wodna i wspmaganie kiery. jaki tam idzie ot nei pamietam juz bo wymienilem chyba ze 8 lat temu. Jesli pasek aktualny sie ślizga a nie jest mocno spekany to na pracujacym aucie dotknij do tych rowkow na pasku kawalkiem twardej smolu a zobaczysz ze bedzie tryzmal lepiej jak nowy paseczek. Ja tam odświeżam paski co jakis czas i generalnie nie mam potrzeby ich wymieniac. JEdnakze sam napinacz w AEF paska PK jest dosc awaryjny z racji zacierania sie. Dobrze by bylo jakbyś go choć rozebral i nasmarowal juz przy tej robocie.
Ja wymieniałem pasek i napainacz w swoim 1.9d aef jakieś pół roku temu i pasek był jeden, napędzał alternator pompe wody i pompe wspomagania. dodam że pasek jest dość długi i idzie chyba od wału potem jest pompa wody, wspomagania napinacz i alternator ale co do kolejności nie jestem pewien
pasek klinowy jak sama nazwa wskazuje ma kształt klina. pasek o który pytasz to pasek wielorowkowy - w tym przypadku ma 5 rowków. właściwy rozmiar do AEF to 5PK1219. do AGR (1.9 SDI) dedykowany jest dokładnie ten sam pasek (każdy diesel miał wspomaganie, żaden nie miał klimy). na zdjęciu które wrzuciłeś jest jeden pasek a nie dwa. patrząc od lewej, mamy koło pasowe wału korbowego, koło pompy wody, napinacz paska, koło pompy wspomagania i sprzęgiełko alternatora.