Witam serdecznie. Jestem posiadaczem Classica 1.4 (1997r) i od jakiegoś czasu pojawiają się problemy przy uruchomieniu. Auto potrafi zaskoczyć dopiero za którymś kolejnym razem, wczoraj natomiast w ogóle nie byłem w stanie uruchomić samochodu. Silnik zachowuje się, jakby uruchamiał się na moment i od razu gaśnie. Dzisiaj powtórzyłem próbę i odpaliłem, ale tylko w momencie, kiedy dodałem gazu przy uruchomieniu. Po kilkunastominutowej jeździe i zgaszeniu silnika na kilka minut auto odpala bez problemu. Ktoś orientuje się, co może być przyczyną tych problemów ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Podobny problem miałem wymieniałem filtr paliwa bez skutku,sprawdziłem świece u elektryka i były ok.Dałem do spec od silnika i stwierdził nieszczęść uszczelki pompowtryskiwacza wymienił i jak ręką odjeło wszystko gra aż miło.
[quote=""krzychsopot""]Dałem do spec od silnika i stwierdził nieszczęść uszczelki pompowtryskiwacza wymienił i jak ręką odjeło wszystko gra aż miło[/quote]
piszesz o dieslu, a kolega ma benzynę :banghead:
pompowtryskiwacze są w dieslu
po drugie "sprawdziłem świece u elektryka i były ok" i "wymienił i jak ręką odjeło wszystko gra aż miło" ?!
rozumiem ze mówisz o świecach żarowych