To sie trzeba będzie na Nysie koniecznie napić piwka i pogadać o polo
No jesli chodzi o piwko, to jak najbardziej tylko niestety nie udalo mi sie zalapac na bilet wjazdowy... (powody sluzbowe), ale byc napewno bede napewno sie gdzies spotkamy
Jakie masz opony założone na tych 16"?
No jeszcze nie mam zadnych, ale bd 185/50 R16
"Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć tez olej w głowie!"
polerka idzie baaardzo "omolnie" strasznie zmudna robota... :/ tym bardziej ze ktos wczesniej wypiaskowal felgi... :/
ale efekt moze byc ciekawy
tylko mam problem, felga jest 7,5J tylko nie znam ET... jest to RH CUP... ale problem polega na tym ze nie moge opuscic samochodu na tej feldze, bo opiera sie o pierscien od gwintu i teraz moje pytanie co z tym fantem zrobic... a kupilem juz nowe opony NANKANG 165/45 16 i bd wsciekly na siebie jak to bd wszystko na smietnik :/
No pewnie, by uratowal... tylko ze w momencie wlozenia dystansu kolo wysunie sie za obrys auta, i automatycznie musialbym wsadzic dystanse tez do tylu, zeby to nie wygladalo glupio
lancer818
Et można zmierzyć Wystarczy linijka/taśma i kawałek listewki. Zmierz i Ci powiem ile mniej więcej dystansu potrzebujesz. 7.5J spokojnie można dać na 10mm dystansie, przy założeniu, że Et jest w granicach 40-50. a co do opon, nie zakładaj balonów. Ja też poruszałem się po nieciekawych drogach i nadal się poruszam, a mam u siebie 165/40 na 16 calach
ET 50, dystanse dorobilem sobie samemu, z tarcz hamulcowych 7mm... tylko teraz pytanie moje, czy ma ktos moze do sprzedania dlugie sruby do alusow, bo ja mam ori z polo do stalowek. Jesli nikt sie nie znajdzie z oferta sprzedania srub, to ewentualnie jakiej dlugosci mam je kupic? Szukam takich zeby mialy minimum 38mm dlugosci gwintu? mniej wiecej obliczylem, ze z dystansem potrzebowalbym takich. Jesli ma ktos podobne przezycia, ze swoimi felgami, to prosze o podpowiedz
Śruby kupisz nowe w motoryzacyjnym. Długość to długość gwintu starej śruby plus grubość dystansu, takiej długości gwint ma mieć nowa śruba ewentualne jak najbardziej zbliżona.
Fabryczna długość gwintu nie powinna być większa jak 26-28mm. Dodaj to tego te 7mm dystansu i wyjdzie Ci długość śrub. Tak jak Przemo napisał, kupisz je prawie w każdym mieście w sklepie motoryzacyjnym, albo na allegro Jak dasz za długą śrubę, to może Ci ona blokować obrót koła.