Musze zedytować troche to co napisałem
Otóż, przy gumach 195/50/15 na feldze 7J ET25, 5 osobach oraz bagażniku załadowany ok 100kg, na muldach i zakrętach zewnętrzna część gumy tarła od nadkole z tyłu...
Wsadzając 175/55 problem powinien zniknąć, prawda?
[quote=""Grabek120""]Panowie 185/60/14 6j Et 45 będzie pasować bez problemu do 6n?[/quote]
Wejdzie.
[quote=""Skfarek""]Grabek120 - et za duże, fabrycznie jest chyba 43, obawiam się że bedzie zawadzac o amor, przy et38, 6 calach i zawiasie w negatywie na 1 jest o włos miejsca[/quote]
Nie obawiaj się. Fabryczny BBS w GT ma 6x15 ET45 i na tym opona 195/45.
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
No dobra, dzięki Marcin za zdjęcia. Powiedzcie mi jeszcze, jak dużo traci się na komforcie po założeniu dajmy na to tej 195/45 albo 195/50? I czy jest odczuwalna różnica w spalaniu.
Dzięki
np w stosunku do zimowej 185/60r14 różnica wyczuwalna u mnie była,a le za to prowadzenie dużo lepsze
większa pewnośc prowadzenia, np przy szybkich manewrach jak omijanie dziury czy zmianie pasa
różnicy w spalaniu nie zauważyłem
[quote=""adam2308""]No dobra, dzięki Marcin za zdjęcia. Powiedzcie mi jeszcze, jak dużo traci się na komforcie po założeniu dajmy na to tej 195/45 albo 195/50? I czy jest odczuwalna różnica w spalaniu.
Dzięki[/quote]
Ja tam nie wyczuwam znaczącej różnicy pomiędzy 195/45r15, a zimowymi 165/65r14. Pewnie jakaś jest, ale dla mnie pomijalna. Ze spalaniem podobnie. Nawet jeśli spali litr więcej, to co? Nie można przecież na wszystkim oszczędzać.
Trakcja za to dużo lepsze i auto pewniej pomyka sobie po drogach. :cool2:
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
[quote=""adam2308""]Ale ten komfort to chyba maleje tylko przy kiepskich nawierzchniach, nie?[/quote]
własnie tak
wiadomo trochę bardziej tłucze ale lepsze prowadzenie jednak jest sporą rekompensatą
witam panowie poszukuje oponek do swojego classica kupiłem go na 15" alusach ale przy zmianie na stal (14" zimowe) musiałem wyrzucic letnie bo były posiekane i teraz mam pytani jaki rozmiar do alusów 7j/15/h2