[6N2] Błąd EPC

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Michuu
Newbie
Newbie

[6N2] Błąd EPC

Post autor: Michuu »

Witam . Mam problem z Błędem EPC pojawił się wczoraj na zegarach kolega wykasował i dzisiaj rano mam znów . Moje Polo jest z 2000 roku 1.0 benzyna a błąd to P1570 engine control module disabled . Co tu z tym zrobić .
Awatar użytkownika
laky45
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: laky45 »

Witam :)
Od razu uprzedzam, że czytałem inne tematy dotyczące tej kontrolki jednak wolę napisać jak to wygląda u mnie.
Wyglądało to tak, najpierw zalało mi świece i spaliły mi się kable wysokiego napięcia, jestem już po wymianie ale zaraz po wyjechaniu od mechanika po przejechaniu około 1km wyskoczyła mi kontrolka EPC i świeci się do dziś. Czytając wpisy na forum, sprawdzałem czy świecą mi prawidłowo światła stop (świecą dobrze wszystkie). Dziś próbowałem zresetować komputer bo myślałem, że może w czasie awarii wymienionej wyżej jakiś błąd wkradł się do komputera, no ale niestety po przejechaniu równo 1km znów wyskoczyła mi ta kontrolka. Jadę w środę na komputer mam nadzieję, że będę wiedział więcej.

I tutaj pytanie do Was. Czy ktoś miał już podobny problem? Jakie była u Was przyczyna.

PS. Czy ktoś w okolicach Gliwic ma VAGa i mógłby mi to prześwietlić ;)?
H
HORNET
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: HORNET »

Jeżeli dobrze pamiętam jak u mnie pojawiła się ta kontrolka na stałe musiałem wymienić czujnik pod pedałem hamulca. Błąd sam zniknął.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”