[6N2] Wnetrze, elektryka, liczniki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
oblada
Newbie
Newbie

[6N2] Wnetrze, elektryka, liczniki

Post autor: oblada »

Dzien dobry wszystkim, jest to mój pierwszy post dlatego jeżeli coś zrobiłem źle przepraszam a teraz do rzeczy.
Od niedawna jestem posiadaczem VW Polo 2000.
1. Czy włączniki nawiewu oraz temperatury nawiewu oraz mocy nawiewu są podświetlane jeśli tak to w jaki sposób mogę wymienić prawdopodobnie spalone żarówki? :D

2. temperatura silnika badana na komputerze jest poprawna na przykład 90 stopni a wskaźnik na zegarach pokazuje 70 ba nie pokazuje więcej jak 70 również wskaźnik poziomu paliwa jest w stałym miejscu czy winą mogą być popsute zegary, wspomnę, że prędkość oraz obroty silnika działa normalnie?

Od czego zaczac? Drodzy forumowicze prosze o wyrozumiałość i pomoc.
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

1. Ustawiasz pokrętło od mocy nawiewu na 2. Chwytasz przełącznik kombinerkami przez szmatę (lub czym sobie wymyślisz, byle nie porysować) i ciągniesz. Z tego co pamiętam łatwo nie wychodzi. W środku jest żarówka bodajże T5. Wymieniasz i cieszysz się jak małe dziecko.
Pozdrawiam
o
oblada
Newbie
Newbie

Post autor: oblada »

Ogromne dzięki :)
Powiedz mi jeszcze tomsson czy schodzi cały panel (temperatura nawiewu, miejsce nawiewu) czy tylko ten jeden element.
Jeśli cały panel - brak tematu, a jeśli tylko ten jeden element to w jakiej pozycji pozostałe się wyciąga?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""tomsson""]W środku jest żarówka bodajże T5. Wymieniasz i cieszysz się jak małe dziecko.[/quote]
Prawie. warunkiem działania podświetlenia są CAŁE światłowody (tzw. pajączek). Jeżeli jest połamany to będzie świecić tylko środkowe pokrętło. lepiej od razu zamówić za c.a. 30zł zestaw od Chamerskiego z allegro (sklep Lediker czy coś takiego).

BTW tak na prawdę położenie pokrętła nie ma znaczenia dla ich wyciągnięcia.
Awatar użytkownika
tomsson

Post autor: tomsson »

[quote=""oblada""]Ogromne dzięki :)
Powiedz mi jeszcze tomsson czy schodzi cały panel (temperatura nawiewu, miejsce nawiewu) czy tylko ten jeden element.
Jeśli cały panel - brak tematu, a jeśli tylko ten jeden element to w jakiej pozycji pozostałe się wyciąga?[/quote]

Całość oświetla tylko 1 żarówka. Tak jak pisze czaja, jeśli masz pekniety światłowód to całość świecić nie będzie.

[quote=""oblada""]BTW tak na prawdę położenie pokrętła nie ma znaczenia dla ich wyciągnięcia.[/quote]

Może być tak jak piszesz, szczerze nie wiem. Jak u siebie wymieniałem, to ktoś pisał, żeby ustawić na 2. Więc ustawiając na 2 napewno da się wymienić. Nie sprawdzałem (albo już nie pamiętam) jak ten zatrzask jest zbudowany ;).
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”