Red Polcia by Świrkofsky

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: swirkofsky »

No i w końcu skrzynka gotowa, efekt:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

Pochwal się efektami końcowymi jak już wszystko złożysz tak jak ma być :) Profi robota podoba mi się :) Oby tak dalej :)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

w sobotę będę miał już wszystko gotowe, zostanie jeszcze tylko kabel + do ako podpiąć i finito. reszta na dniach
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

oo na dniach już będzie muza klepała :D
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Ekstra! Lubię jak ktoś modzi w systemach car audio i Tobie to dobrze idzie. Czekam na foty już ogarniętego bagażnika ;)
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

[quote="MaciekVW"]oo na dniach już będzie muza klepała :D[/quote]

muza już klepie od 3 tygodni z przodu i z tyłu, a na dniach dojdzie basik :jester:

[quote="przemo92"]Ekstra! Lubię jak ktoś modzi w systemach car audio i Tobie to dobrze idzie. Czekam na foty już ogarniętego bagażnika [/quote]

nie jest to jakies wielkie modzenie, ale od czegoś trzeba zacząć :blush2:, foty myślę,m że w sobotę wrzucę
Obrazek
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

No i nareszcie efekt końcowy:

ObrazekObrazekObrazek

w poniedziałek będzie już wszystko grało :crazy:
Obrazek
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Podoba mi się efekt końcowy! :good:
Awatar użytkownika
przemo92

Post autor: przemo92 »

Bardzo fajnie i ciekawie zrobione. Przestrzeń bagażowa akurat na skrzynkę zimnego piwka ;) Chętnie zobaczył bym jak to gra, skrzynie pod jbl liczyłeś? Nie jest za duża?
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

przyznam się, że nie liczyłem tego dokładnie. skrzynka była zrobiona specjalnie pod głośnik, skupiłem się bardziej na tym, aby to jakoś komponowało się wszystko z bagażnikiem z zachowaniem jak największej ilości miejsca, dostępności do koła zapasowego oraz możliwości wymiany żarówek po obu stronach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

A w jaki sposób masz to przymocowane po bokach ?? Jest na to jakiś patent aby demontaż był szybki ale też żeby się to trzymało i nie przewracało na zakrętach ??
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

To jest ciasno spasowane na wysokości i dodatkowo w tylnej płycie jest wycięta dziura na uchwyt do siatki bagażnikowej. Najpierw nadziewam na ten uchwyt dopycham ręką do końca i wciskam pod plastik zarówno z jednej jak i z drugiej strony. Jeżeli będzie to pomimo tego latało w bagażniku to dam jedną śrubkę z góry przez plastik tak żeby złapać obudowę i już. Spasowanie na wysokości wymagało lekkiej modyfikacji plastiku, na którym opiera się półka przy zamkniętej klapie, a mianowicie, kawałeczek trzeba było wyciąć. Jeszcze tylko muszę przenieść lampkę tak aby było światło w bagażniku, bo póki co, to świeci ona za wzmacniaczem. To już jest tylko kosmetyka :)
Obrazek
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote="swirkofsky"]żeby nie było, że cisza w temacie o to co do tej pory jest zrobione w związku z CA. Otóż tylne boczki zostały wygłuszone matami STP oraz założone ori plastiki pod głośniki oraz boczki z gwizdkami. Zamontowane zostały głośniki z tyłu Magnat Pro Power ze zwrotnicami ale wykorzystane zostały gwizdki zamiast tweeterów Magnata. Następnie cały bagażnik też został wygłuszony oraz zrobiłem zabudowę pod wzmacniacz JBL GTO 752. Kolejny etap to wygłuszenie przednich drzwi oraz wymiana głośników również na Magnat Pro Power, a także zrobienie zabudowy pod sub JBL GTO 804. A teraz mała relacja zdjęciowa:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek[/quote]

Chciałem zapytać z jakiej grubości płyty to robiłeś ?? Czyżby 14 mm ?
(
(vw)ojtek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: (vw)ojtek »

to jest zamknięta skrzynia? Sciana za głośnikiem również jest pochyła?
Awatar użytkownika
swirkofsky
Mały interesant
Mały interesant

[quote="swirkofsky"]Chciałem zapytać z jakiej grubości płyty to robiłeś ?? Czyżby 14 mm ?[/quote]

to jest 16 mm

[quote="(vw)ojtek"]to jest zamknięta skrzynia? Sciana za głośnikiem również jest pochyła?[/quote]

tak, to jest zamknięta skrzynia, nie
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N3”