[6N2] Próg lewy do Polo 2001r. 5d

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
chopak
Newbie
Newbie

[6N2] Próg lewy do Polo 2001r. 5d

Post autor: chopak »

Może ktoś powiedzieć czy mogę dostać cały lewy próg do Polo III 6N2 2001r. 5 drzwi 1.4 16V, a nie tylko reperaturkę ? Blacharz dwa razy zamówił ten próg, ale przyszła reperaturka i mówi że dużo zabawy z tym jest, a co ważniejsze pochłonie dużo więcej $$$.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jedziesz na szrot mówisz, że ci potrzebny dobry ładny próg i chłopaki z miłą chęcią ci z jakiegoś anglika wytną :) bo budy i tak na złom idą
c
chopak
Newbie
Newbie

Wszystkie progi, które zamówił blacharz i ja przez kumpla są za wąskie. Wiecie gdzie można dostać szersze do Polo III (po lifcie) lub czy te poniższe są dobre ? Używki mi odradził...

http://allegro.pl/progi-vw-polo-6n2-3d- ... 59087.html
http://allegro.pl/prog-vw-polo-6n-6n2-9 ... 80045.html
A
Anonymous

6n2 miało dwa rodzaje progów
tzw wąski czyli taki jak w 6n i szeroki

szeroki jest też i dłuższy bo błotnik przedni kończy sie wcześniej (przy wąskim błotnik zawiera kawałek progu)
druga sprawa to jakość zamienników, to ze zwykle są za krótkie o 5 czy 10mm to standard jak tak się czyta fora i to w wielu modelach

pierwszy z linku jest plastikowy
c
chopak
Newbie
Newbie

Ok dzięki. A wiesz może (i zarazem czytający temat), gdzie można dostać ten szeroki próg (najlepiej cały, a nie reperaturkę). Giełda w Gliwicach w niedzielę ? Czy może jakiś sklep internetowy ? Męczy mnie już jeżdżenie po Cz-wie i patrzenie cały czas na te same wąskie progi i zwracanie ich. W ASO nowy kosztuje 605 zł brutto (tydzień czasu na oczekiwanie). Trochę nie na moją kieszeń. Oczywiście koresponduję cały czas z gościami z Allegro i innymi którzy sprzedają progi, ale nie mam pewności że to akurat ten.
b
budzio18
Newbie
Newbie

Post autor: budzio18 »

powiem tak z tymi progami jest ogromny problem sam kiedys szukalem takiego progu i bylo bardzo ciezko a skonczylo sie tym ze nie znalazlem a z powodow finansowych niestety musialem sprzedac swoje TDI :(

z tym progiem z serwisu tez bym uwazal , bo z tego co ja przerabialem temat to jest bardzo malo elementow "naprawczych" dla blacharki w tej wersji progowej

pytanie co dokladnie masz uszkodzone ze chcesz wymienic ten prog?? bo w serwisie to jak by juz mieli to myslle ze bedzie to tylko poszycie zew.
A
Anonymous

problemem jest kupienie nowego progu, ale nie ma problemu żeby dostać używkę a bardzo dobrym stanie, przyjeżdżają do nas auta z Anglii i nie są jakieś tragiczne, a używka w dobrym stanie nie jest droga
c
chopak
Newbie
Newbie

Odzywam się po wielu wysłanych mailach i wykonanych telefonach oraz rozczarowaniach. Tak jak pisałem byłem na giełdzie w Gliwicach - lipa, kolega z wlkp. był na giełdzie w Poznaniu (bodaj największej w PL) i też lipa. Ale finał jest szczęśliwy. Znalazłem firmę, które wykonuje progi pod zamówienie. Umówiłem się na trasie z Panem, wykonał pomiary i próg jest wykonany, założony i dobrze się prezentuje. Miałem uszkodzoną i zardzewiałą część dolną progu bliżej przedniego koła, front i góra były zdrowe. Cena 80 zł + 20 zł przesyłka. Oczywiście jest to tzw. reperaturka, a nie cały próg, ale blacharz spokojnie zrobił - robocizna ok. 200 - 250 zł. Jeśli by ktoś chciał kontakt to podaję poniżej - gość ma w ofercie od niedawna za moją sprawą :) Proszę nie brać tego jako reklamę tylko chęć pomocy i ułatwienia innym sprawy po moich poszukiwaniach. Kto chce poszukać u konkurencji - niech szuka ale nie mają w ofercie i trzeba będzie podjechać na pomiary do danej firmy. Ja kontaktowałem się z tym Panem, gdyż jestem z Cz-wy i było po drodze. Znalazłem firmy z Gdańska, koło Krakowa, ale jechać mi się nie kalkulowało, a tu się dogadałem :)

AUTO-PROFIL Paweł Szymankiewicz
ul. Piekoszowska 328
25-645 Kielce
tel. kom. 605 821 820
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

chopak pisze: Odzywam się po wielu wysłanych mailach i wykonanych telefonach oraz rozczarowaniach. Tak jak pisałem byłem na giełdzie w Gliwicach - lipa, kolega z wlkp. był na giełdzie w Poznaniu (bodaj największej w PL) i też lipa. Ale finał jest szczęśliwy. Znalazłem firmę, które wykonuje progi pod zamówienie. Umówiłem się na trasie z Panem, wykonał pomiary i próg jest wykonany, założony i dobrze się prezentuje. Miałem uszkodzoną i zardzewiałą część dolną progu bliżej przedniego koła, front i góra były zdrowe. Cena 80 zł + 20 zł przesyłka. Oczywiście jest to tzw. reperaturka, a nie cały próg, ale blacharz spokojnie zrobił - robocizna ok. 200 - 250 zł. Jeśli by ktoś chciał kontakt to podaję poniżej - gość ma w ofercie od niedawna za moją sprawą <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> Proszę nie brać tego jako reklamę tylko chęć pomocy i ułatwienia innym sprawy po moich poszukiwaniach. Kto chce poszukać u konkurencji - niech szuka ale nie mają w ofercie i trzeba będzie podjechać na pomiary do danej firmy. Ja kontaktowałem się z tym Panem, gdyż jestem z Cz-wy i było po drodze. Znalazłem firmy z Gdańska, koło Krakowa, ale jechać mi się nie kalkulowało, a tu się dogadałem <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

AUTO-PROFIL Paweł Szymankiewicz
ul. Piekoszowska 328
25-645 Kielce
tel. kom. 605 821 820
Również obecnie skorzystałem z oferty tego Pana. Zamówiłem na obie strony za 160zł z wysyłką.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Wczoraj już dostałem towar. jest OK. Polecam firmę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”