POLO 9N trendline 1.4 tdi 2002 rok 3 drzwi (auto nie posiada modulu komfortu i nie ma centralnego zamka, alarmu)
Objawy:
Nie dziala oswietlenie w kabinie czyli (oswietlenie gorne podsufitki z przodu i z tylu, oswietlenie daszkow przeciwslonecznych, oswietlenie bagaznika)
Za to dziala oswietlenie boczne po otwarciu zarowno drzwi lewych i prawych, dziala brzeczyk po otwarciu drzwi, dzialaja kontrolki otwartych drzwi i bagaznika na desce)
Sprawdzone:
rozebrane drzwi pasazera- nie ma zadnej diody i mikrostyk dziala.
sprawdzone vagiem wyjscia modulu centralnej elektryki wszystko dziala oprocz oswietlenia wewnatrz
Ma ktos schemat instalacji elektrycznej oswietlenia kabiny?
Co moze byc przyczyna?
Bezpiecznik nr 28 sprawdzony. Jest dobry i dalej nie ma swiatla.
mam moduł 6q1 937 049 b. Ma on rozne wyjscia wyjscia oznaczone XS1 XS2 XS3 XS4 XS5 XS6.
Czy ktos wie ktore wyjscie odpowiada za oswieltenie wewnatrz i jakie kolory kabli?
3 dni auto u elektryka i zrobione.
Uszkodzony modul BSI wyjscie na oswietlenie wewnatrz.
Uszkodzony modul pozostal tylko elektryk podlaczyl oswietlenie bez modulu.
Oswietlenie dziala jak przed awaria.
Ja do tematu oświetlenia mam pytanie, mianowicie przy otwarciu drzwi/włączeniu oświetlenia przyciskiem po środku nie zapala się prawa strona. Środek i lewa strona działają. Jak wcisne przycisk prawy nie za każdym razem on zaskakuje, tak samo jest z wyłączeniem, przycisk nie zawsze chce się wcisnąć żeby zgasić lampkę. Jakieś rady?
[quote=""byrt""]Ja do tematu oświetlenia mam pytanie, mianowicie przy otwarciu drzwi/włączeniu oświetlenia przyciskiem po środku nie zapala się prawa strona. Środek i lewa strona działają. Jak wcisne przycisk prawy nie za każdym razem on zaskakuje, tak samo jest z wyłączeniem, przycisk nie zawsze chce się wcisnąć żeby zgasić lampkę. Jakieś rady?[/quote]
Czyli po wciśnięciu przycisku prawej lampki czasami się zapala tak? W środku lampki są takie 3 blaszki - styki, które łączą obwód żarówki. Jak u siebie rozbierałem całą lampkę, musiałem je lekko dogiąć, bo stykać nie chciały. Musiałbyś rozebrać i sprawdzić co się tam dzieje.
Byrt jesli chodzi o nie zawsze dzialający przycisk to możliwe, że w przycisku masz pęknięty taki mały czarny element, który go blokuje. Ja mam u siebie taki problem. Próbowałem to kiedyś naprawić, ale nie pomogło na długo. Musisz rozebrać i sprawdzić.
swieci sie non stop oswietlenie wnetrza ponieważ te właczniki przy lampkach opadły na doł i nie mozna wyłaczyć
mozna to jakos naprawić czy musze nowe włączniki ?
nie wiem czemu tak sie stało ale zona wczoraj przyjechała i nie chciały lampki zgasnać
srodkowy długi włacznik wyboru tryby działania (off, drzwi, on) działa ok, chodzi o te właczniki obok niego do indywidualnego włączania
jak je naciskałem to czuć jakby cos chrupło a teraz luzno chodza i nie da sie ich wcisnąc tak zeby zostały...