Witam.
Mam Polo 6N z 1995r. i pytanie, czy ktoś zakładał zamienniki przednich błotników?
Interesuje mnie zakup od sprzedawcy którego zamienniki nie sprawiają problemu z montażem.
Kogo polecacie?
tez sie podepne pod pytanie bo na dniach czeka mnie kupno blotnikow przodu i chcialbym zeby orginalnie pasowaly bez przerobek ,ciecia itd , jeszcze drugie pytanie zadam zeby syfu nie robic z nowym tematem , czym zabezpieczyc blotniki od srodka przed oddaniem do malowania , jakies podklady antykorozyne ? baranki , ktos cos ?
Bardzo dobry temat. Ja natomiast z doświadczenia wiem, że głównie gotowe nowe elementy są pomalowane słabym podkładem, a przynajmniej powierzchnia jest źle przygotowana. Też wiosną muszę się zmierzyć z tematem błotników i na pewno będę je piaskował i sam nakładał podkład. Myślałem o cynkowaniu też :d
Jedynym zamiennikiem który jeszcze jakoś pasuje i ma niezłe wykonanie to zamiennik Klokkerholm.
Ja u siebie mam zmienione i obydwa są błotnikami używanymi,ale oryginalnymi i tego polecam!
Oczyścić dobrze błotnik,zabezpieczyć i pojeździ dłużej niż zamiennik.
Miejscem szczególnym są ranty błotników + doły
Ori błotniki w dobrym stanie ciężko dostać. Sam szukam od miesięcy.Niby jest ich dużo, ale stan masakra.
Gdzie można dostać zamienniki Klokkerholma?
Kto je rozprowadza?
[quote=""sternik1973""]Ori błotniki w dobrym stanie ciężko dostać. Sam szukam od miesięcy.Niby jest ich dużo, ale stan masakra.[/quote]
jaki kolor? Coś nie chce mi się wierzyć, no chyba ze mocno niestandardowy. Poza tym jak doliczysz malowanie to wyjdzie ci drożej niż kupić oryginał pomalowany. Uderz do Paffcia on ma dobre dojścia - kupowałem od niego używany błotnik, stan super, od razu do założenia.
[quote=""Skfarek""][quote=""sternik1973""]Ori błotniki w dobrym stanie ciężko dostać. Sam szukam od miesięcy.Niby jest ich dużo, ale stan masakra.[/quote]
jaki kolor? Coś nie chce mi się wierzyć, no chyba ze mocno niestandardowy. Poza tym jak doliczysz malowanie to wyjdzie ci drożej niż kupić oryginał pomalowany. Uderz do Paffcia on ma dobre dojścia - kupowałem od niego używany błotnik, stan super, od razu do założenia.[/quote]
Mój kolor to LP3G.
A w jakiej cenie zakupiłeś od Paffcia ?
Przy takim roczniku nie chcę za dużo wydawać na błotniki.