[quote=""nick""]Czy mechanik który to wszystko robi jest "specem" w tych sprawach, chodzi mi tutaj o skrzynie?[/quote]
Czy mechanik jest specem? Nie.
Skrzynie robił typ z Łodzi który się tylko tym zajmuje. Mechanik zaprosił go do siebie i dłubali. W końcu udało sie... odkryć kolejną usterke. Pękł wybierak. Biegi 1-3-5 wchodzą paluszkiem a 2-4 .. no cóż.
[quote=""nick""]Z drugiej strony patrząc jeżeli pada jedna skrzynia za drugą to może problem leży po stronie silnika/sprzęgła, brak osiowości...[/quote]
Silnik po remoncie. Sprzęgło sachsa wraz z linką wymieniłem ok. 1000km wcześniej.
[quote=""volt_osg""]albo masz niesamowitego pecha.. albo może coś nie tak z resztą układu napędowego??
czy auto miało może jakąś przygodę w przednia oś? może jest gdzieś przekrzywione i nie da się zmontować w idealnym położeniu?[/quote]
Pecha? xD TAK. W tym samochodzie juz chyba wszystko sie popsuło co mogło i wszystko prócz klimatyzacji naprawiłem (nie licząc bierzącej naprawy).
Czy auto miało przygode? Kiedy kupiłem brzydala miał prawy przedni kołpak z innej beczki. Auto pojechało wczoraj do ASO (na koszt mechanika, bo ja już grosza nie dołoże do tego interesu) i odkryto ze prawa pół oś jest lekko skrzywiona.. Wyjaśnia to "trzęsienie calym autem" i może przez to skrzynia sie zablokowała.
Mechanik idzie w odstawke. Gdyby wziął sie sumiennie za robote to dawno juz bym miał to auto a nie użalał się na forum.
Fakt za 3,5k mozna kupić silnik wraz ze skrzynią jednak z moim pechem jedno jak i drugie było by w gorszym stanie niż to co mam.. ;/
[quote=""korzenio""]Polecam konsultacje z użytkownikiem naszego forum o nicku BCS! goście są na prawdę rzetelni i profesjonalni

[/quote]
Jeśli mają zakład tam gdzie Ty obawiam się ze mógł bym nie dojechać
edit:
Odebrałem auto.. i połakałem się.
Po uruchomieniu silnika coś wyje. Wciskam sprzęgło, cisza. Biegi ciężko wchodzą, muszę je wbijać. Skrzynia nie chrupie. Gdy auto się toczy, na biegu, na luzie , z wciśniętym sprzęgłem lub bez wyje do mometu az sie zatrzymam. Ponoć skrzynia od 1.6 i długa żeby było mocniejsze. Oznaczenia skrzyni AQW, a więc 1.4 8v 6N i jest krótsza. Domyślam sie że to łożysko skrzyni. Mechanik powiedział żebym pojezdził z tydzień i sprzwdził czy nie ucichnie bo musi sie dotrzeć. Nie chce mi się już z nim kłucić, a po wizycie u innego mechanika za koszt zdjęcia/założenia + wymiana łożyska 1000zł.