Podchodzą bez problemu nie wiem jak z środkowym ale końcowy na bank i nie jeden montował, bo benzyna lepiej z nim gada. Jak poszukasz dobrze to nawet są filmiki na forum. Z takich aut co pamiętam gdzie było to robione to w 6N u Jacoo albo w 6N2 u Tofika czy patrykamp3
julas220 czy dobrze Cię rozumiem, że na konfiguracji 'rura -> ori środek -> ori koniec', szedł lepiej niż na 'rozpręzny - tdi srodek - tdi koniec'? w każdym zakresie obrotów?
[quote=""Jacoo""]julas220 czy dobrze Cię rozumiem, że na konfiguracji 'rura -> ori środek -> ori koniec', szedł lepiej niż na 'rozpręzny - tdi srodek - tdi koniec'? w każdym zakresie obrotów?[/quote]
Na nowej konfiguracji Rozprężny, środek od benzyny, koniec od diesla było słabo .po wywaleniu rozprężnego jest lepiej w jego miejsce wstawiłem strumień łuskowy . Mam simote airbox-a zamiast seryjnego filtra powietrza reszta jest ori :blush2: może za jakiś czas zapodam środek od diesla :assasin:
[quote=""julas220""]może za jakiś czas zapodam środek od diesla :assasin:[/quote]
To zależy od firmy, ale środkowy od beznzyny prawdopodobnie będzie taki sam jak od diesla czyli po prostu przelotowy. Niektóre tłumiki do benzyn np. Bosal mają w środku zwężkę tłumiącą, inne jak Polmostrów nie więc bardziej ma tu znaczenie producent tłumika niż dedykacja do konkretnego silnika.