[6N2] Sprężyny na przód

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

[6N2] Sprężyny na przód

Post autor: twister »

Szukam sprężyn na przód, które trzymają seryjną wysokość. Po pęknięciu oryginalnej wymienili mi na Magnum Technology, ale pieją ze 3-4 cm wyżej. Potem zmieniłem na KYB i jest dokładnie to samo. Proszę podajcie producenta i modele sprężyn, które zakładaliście do 1.4 AUD i byliście z nich zadowoleni. Oczywiście poza oryginałami :) Swoją drogą ile kosztuje oryginał i gdzie kupić go taniej?
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

każda nowa sprężyna jest wyższa niż to co miałeś na aucie, po prostu musi się trochę "ułożyć"
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Zdaję sobie z tego sprawę. W pierwszym przypadku sprężyny jeździły ponad rok i cały czas auto piało. Teraz jeżdżę na KYB od lipca 2013 i jest identycznie.
Obrazek
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Chyba jedyna opcja to założyć oryginalne, bo do wyboru są: Magnum, KYB, Lesjofors i Sachs, ale żaden producent zamienników nie dzieli tak szczegółowo według typu silnika.
Obrazek
Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

sachs produkuje 4 typy sprężyn do 6N2 1.4 8V, trzeba dobrać odpowiednie dla Twojej wersji:

Obrazek
A
Anonymous

i właśnie dlatego warto kupować części w dobrym źródle (np właśnie u kolegi krzyDOLAR), a nie byle gdzie byle taniej

"eee panie te bedo dobre nie przesadzaj pan, srynżyna to sprynżyna"
Awatar użytkownika
BArt76
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: BArt76 »

Witam Panowie, podłączę się pod temat ... jako wieloletni sprzedawca mogę ze spokojnym sumieniem polecić KYB, Sachs lub Lesjofors.
Są też inni producenci jak na początku ktoś pisał ale ... lepiej nie rydzykować :)

Pozdrawiam
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Sprężyny KYB są do bani. Mam założone i nie trzymają seryjnej wysokości. Lesjofors ma w katalogu tylko jedne dla wszystkich wersji benzynowych, więc też nie mogą być dobrze dobrane. Widać tylko Sachs zostaje. Ktoś zakładał je u siebie? Jakie macie opinie?
Obrazek
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Odgrzeję kotleta... i to jeszcze swojego.

Czy ktoś z kolegów jest w stanie powiedzieć jakie oznaczenie mają seryjne oryginalne sprężyny na przód do Polo 1.4 MPI? Chodzi o oznaczenie kolorowymi paskami lub numerem OE. Ewentualnie jeśli ktoś ma możliwość sprawdzić po VIN: WVWZZZ6NZ1D047158 - będę bardzo wdzięczny.
Obrazek
A
Anonymous

podaj maila na pw, wyśle Ci pdf z etki i sprawdzisz sobie
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”