[6R] Wspomaganie po lifcie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
R0w3rs
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[6R] Wspomaganie po lifcie

Post autor: R0w3rs »

Witam. Zaciekawiła mnie jedna rzecz, w testach Polo po lifcie piszą, że z nowości to jest elektrohydrauliczny układ wspomagania. Czy przed liftem nie było tego układu? Może ktoś wie, stąd moje pytanie, a ciekawi.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

najwyraźniej układ wspomagania był inny, elektryczny lub hydrauliczny
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kerst »

juz od polo IV gen. VW stosuje te same uklady wspomagania :) niestety nie sa tak pancerne jak stare mechaniczne pompy a nowe sa bardzo drogie :/ to samo jest w Skodach, Audi, Seatach , a ze piszczy to dziwne jako nowe bo z coraz wiekszym przebiegem jak zaczyna wydawac ogdlosy piszczenia to znaczy ze dni do jej wymiany zblizaja sie :P
d
dubble
Newbie
Newbie

Post autor: dubble »

W "odświeżonym" polo wspomaganie jest elektromechaniczne, a w poprzednim modelu jest elektrohydrauliczne.
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

dubble oby poprawili usterke z poprzednich modeli :) w tym elektrohydraulicznym modelu pompy :) jak sie nie myle to astra II g tez ma chyba elektrohydrauliczne i nic sie kpl z nim nie dzieje poza tym ze wydaje pisk
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

kerst-Gdzie się naczytałeś takich strasznych rzeczy na temat tego wspomagania?Ja miałem fabie też z tym wspomaganiem i nic się do dzisiaj z tym nie dzieje,po sprzedaży kuzynka jeździ już 6 lat,a auto ma 13.Nic też nie słyszałem wśród moich znajomych którzy posiadają to wspomaganie w grupie vag.Trzeba pilnować poziomu płynu do wspomagania i tyle w temacie.Zmiana w polo po lifcie wspomagania na elektromechaniczne jest wymuszona oszczędnościami grupy,po prostu do większości modeli idzie to samo wspomaganie,a nie poprawieniem czegoś.
Awatar użytkownika
kerst
Zainteresowany
Zainteresowany

nie naczytalem tylko juz widzialem audi a4 1.9tdi b6 i ibiza 6j 1.9tdi :) juz padly te pompa
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”