Witam, mógłby mi ktoś podać jakie powinno być cisnienie oleju w silniku? Oraz chce założyć wskaźnik cisnienia oleju jaki jest skok gwintu w czujniku, z czego można go zaadoptować aby był sygnał do wskaźnika.
Na zimnym na biegu jałowym około 700 obr/min. strzałka w okolicach 40,a na ciepłym w okolicy 60 w czasie jazdy przy prędkości około 100 km/h. w granicach też mniej więcej 60 tak jest u mnie co widać na zdjęciu w poście wyżej pozdrawiam.
[quote=""Marcin86c""]40 i 60 ale czego?! kg, V, A, W, bar?! tak trudno podać jednostkę na forum bądź co bądź technicznym?[/quote]
Witam
Z tego co czytałem na internecie ciśnienie oleju powinno wahać się w granicach 0,3-0,6 MPa. Skoro, kafar ma "40" i "60" to jednostką jest zapewne kiloPascal*0,1 czyli kPa^-1...
chyba, że owy wskaźnik jest tak profesjonalny, że podaje ciśnienie w "%" :jester:
Ja u siebie przeprowadziłem przewody pod deską rozdzielczą pod kierownicą w okolicy pedałów jest tam otwór idą już tam jakieś przewody chyba czarne i jest miejsce na dodatkowe .