Witam,
Mój problem wygląda tak, że jak wyłączam silnik to gasną mi przednie światła (tylne świecą nadal). Dodatkowo brzeczyk informujący o pozostawieniu włączonych świateł nic nie sygnalizuje (raz na ruski rok się załączy).
Co może być przyczyną problemu ze światłami i jak sobie z tym poradzić?
brzęczyk działa dopiero po otwarciu drzwi (wył w słupku) . może ktoś zrobił moda i światła gasną po wyłączeniu silnika . włącz kierunek np lewy bez kluczyka otwórz drzwi, brzęczek daje sygnał i palą się lewe pozycje jeśli jest inaczej trzeba szukać . Niestety więcej nie pomogę nie mam schematów do Classic-a .
[quote=""cabron.89""]Mój problem wygląda tak, że jak wyłączam silnik to gasną mi przednie światła (tylne świecą nadal).[/quote]
yyyy nie ogarnąłem poczatkowo
to naormalne że przy wyłączonym silniku gasną swiatła mijania i swiecą sie tylko pozycje, czyli po wyłaczeniu silnika powinny świecić sie pozycje z tyłu i z przodu
jeżeli przednie nie świeca to sprawdź bezpieczniki, a nastepnie żarówki swiateł pozycyjnych
[quote=""Marcin86c""][quote=""cabron.89""]Mój problem wygląda tak, że jak wyłączam silnik to gasną mi przednie światła (tylne świecą nadal).[/quote]
yyyy nie ogarnąłem poczatkowo
to naormalne że przy wyłączonym silniku gasną swiatła mijania i swiecą sie tylko pozycje, czyli po wyłaczeniu silnika powinny świecić sie pozycje z tyłu i z przodu
jeżeli przednie nie świeca to sprawdź bezpieczniki, a nastepnie żarówki swiateł pozycyjnych[/quote]
:scratch: :doh:
kolego Marcin86c :jeśli wyłącznik świateł włączony to światła mijania się palą niezależnie czy silnik pracuje czy nie pozycja też
Mijania przecież świeca tylko wtedy gdy jest włączony zapłon. Jak wyłączysz zapłon, a przełącznik świateł zostanie na mijania to mijania zgasną a zostaną same pozycyjne...