[quote=""KondzioR.""]No i opona 195/50 do polo to porażka.. przód na 99% będzie obcierał...[/quote]
Zależy. W moim variancie mam felgi 15" oplowskie, odwiedziłem tokarza z wiadomych powodów. Mam opony 195/55 i nic nie obciera. Nie wiem jak to w HB będzie wyglądać, ale w kombiaku wszystko jest ok.
Jedyną obawą może być tylne zawieszenie jeżeli wiesz, że jest miekkie. Ja mam miekkie i nie wiem co bedzie jak 15" założe.
Da się jakoś domowym sposobem podlożyć coś pod spreżyne, żeby wyzej nosiła auto?
VW Polo 6N 1997, 1.0 50KM, Przebieg: 179 000km, w rodzinie od 12 lat.
[quote=""Maniek_71""]Jedyną obawą może być tylne zawieszenie jeżeli wiesz, że jest miekkie. Ja mam miekkie i nie wiem co bedzie jak 15" założe.
Da się jakoś domowym sposobem podlożyć coś pod spreżyne, żeby wyzej nosiła auto?[/quote]
może masz zdechłe amortyzatory z tyłu?
sa takie gumy do usztywniania i podnoszenia auta jak ciągniesz przyczepkę
sam sobie z tym radze. jeżeli wyjdzie to powiem, czy opłacało się podjąć to ryzyko
UP: Udało się bez najmniejszych problemów. Wystarczyła wiertarka min. 750W i kamienie szlifierskie do wiertarek. 1mm to nie problem, nic sie nie stanie. Pozdrawiam wszystkich
VW Polo 6N 1997, 1.0 50KM, Przebieg: 179 000km, w rodzinie od 12 lat.
Ja mam na zimę 195/60/14 na serduszkach właśnie i przez jakiś czas nie tarło nic wgl póki nie wjechałem w czasie zimy w krawężnik. Coś mi się przestawiło no i tarło przy max skręcie w prawo, po za tym elegancko. Więc śmiało bieraj takie felunki