[6N] Polo nie chce zapalić.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

[6N] Polo nie chce zapalić.

Post autor: mr_raven »

Witam mam taki problem, ponieważ moje polo no nie chce zapalić. Rano jak na zimnym silniku odpali pojeżdżę trochę i nie chce zapalić tak jak niżej na filmie i nie wiem co jest grane, dziś jechałem ulicą polo zgasło już nie odpaliło musiałem ze pchać parę razy spróbowałem odpalić i załapał przyjechałem pod blok zgasiłem i nie odpala już pewnie postoi i odpali co może być przyczyną. No i też świeci się kontrolka od akumulatora ale to dlatego że chyba był chełtany i nie jest naładowany bo zaczyna mnie już to trochę irytować problem pojawił się dopiero wczoraj ... :(

https://www.youtube.com/watch?v=fnKLtQJ ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Sprawdź czujnik halla wtedy jak nie mozesz go odpalic, sposobem jaki masz w ksiazce sam naprawiam. Odpinasz wtyczke od halla przekrecasz zaplon na włączony i podpinasz miernik do 1 i 3 pinu we wtyczce. Jak masz mniej niz 9v uwalony czujnik. Jesli czujnik jest ok to odepnij klemy na 30s moze reset kompa pomoze.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Przekaźnik pompy paliwa
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

tylko ze te przekazniki nie sa podpisane a jak dzownilem na vw to powiedzieli ze musze przywiesc im stary to wtedy mi dadza nowy bo oni nie wiedza chyba ze samochod dam na seriw to oni zdiagnozuja to
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

przekaźnik pompy paliwa w polo ma oznaczenie "30"
Awatar użytkownika
mr_raven
Mały interesant
Mały interesant

powiedzcie mi który przekaźnik jest od tej pompy paliwa i od brzeczka świateł ? polo 98 rok nowe zegary bo ja tutaj numeru 30 to wcale nie mam
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”