http://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1
wybieramy " CarProg2" i dalej chyba juz wiadomo Szukasz sobie pompe od swojego samochodu i tam wszystkiego się dowiesz jaki numer części etc.
nie zamieszczając nowego tematu .Mam problem z abs-em w mojej poli pewnego dnia wyskoczył abs okazało się że czyjnik nadawal się do wymiany, został wymieniony przejździlem może z 1000 km zmieniłem bebny na nowe bo stare wymagały wymiany po przejechaniu następnego tysiąca pojawił się następny problem wyskoczył ponownie czujnik abs .Ale co tam mowie przecież da się jeździć bez próbuję ruszyć i po przekroczeniu 20 km/h do czujnika abs wyskakuje mrygajaca trwale kontrolka recznego stan płynu ok nie ubywa co może być przyczyna ? za co zabrać się 1 ? z góry dzięki za odpowiedź
Polo 6n open air żółtek 98" golf mk1 80" transporter t4 93 fiat 126p 92"
ostrożnie z wymianą pompy ponieważ najczęstszą przyczyną świecenia kontrolki abs są niedomagania połączeń
elektrycznych a na kompie pokaże zawsze pompę chyba że niedomaga któryś z czujników przy kole to wtedy
wskazuje czujnik taką radę znalazłem na tym forum i dzięki temu zaoszczędziłem sporo kasy gdyż w moim przypadku
wystarczyło wyjąc i włożyć bezpieczniki od abs znajdujące się pod przekażnikami czas operacji 5min i dlatego proponuję
najpierw sprawdzić połączenia elektryczne awarie pompy zdarzają się bardzo żadko
Witam
Mam do was forumowicze pytanie..
W moim polo 1.4 60km zapala się ABS po pierwszym zahamowaniu...
Sytuacja dokładniej wygląda tak.. powyżej 20 km/h kontrolka gaśnie.. przy zahamowaniu abs działa po ponownym ruszeniu zapala sie kontrolka i abs jest wyłączony.. co może być przyczyną ?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
[quote=""Dombi""]Witam
Mam do was forumowicze pytanie..
W moim polo 1.4 60km zapala się ABS po pierwszym zahamowaniu...
Sytuacja dokładniej wygląda tak.. powyżej 20 km/h kontrolka gaśnie.. przy zahamowaniu abs działa po ponownym ruszeniu zapala sie kontrolka i abs jest wyłączony.. co może być przyczyną ?
Z góry dziękuje i pozdrawiam[/quote]
Odczytaj kody usterek ABS,
sprawdż prędkości obrotowe z czujników w trakcie jazdy przez Vag-a (ABS>bloki pomiarowe kanał 001 lub 002 -nie pamiętam dokładnie) róznica bodajże 11 km/h będzie sygnalizować usterkę
przyczyna może być zabrudzony któryś z czujników,lub niewłaściwa odległość czujnika od wieńca wirnika ,często tak się dzieje ja nie osadzimy dokłądnie czujnika przy wymianie lub nie dociśnięta piasta z wirnikiem przy wymianie łożyska koła
Witam.
Mam kolejny problem z ABS'em. dość nie typowy.
Wczoraj wracając z podróży, pod sam koniec trasy zapaliła mi się kontrolka ABS(przez całą trasę działał)
Sprawdziłem przednie czujniki pokazywały 1080 omh. Nie wiem gdzie szukać problemu. Zauważyłem że ubyło mi trochę płynu hamulcowego.. to dolałem i jeździłem dalej. Proszę o odpowiedź. Z góry z dziękuje.
Pozdrawiam
[quote=""Dombi""]Mam kolejny problem z ABS'em. dość nie typowy.
Wczoraj wracając z podróży, pod sam koniec trasy zapaliła mi się kontrolka ABS(przez całą trasę działał)
Sprawdziłem przednie czujniki pokazywały 1080 omh. Nie wiem gdzie szukać problemu. Zauważyłem że ubyło mi trochę płynu hamulcowego.. to dolałem i jeździłem dalej. Proszę o odpowiedź. Z góry z dziękuje.[/quote]
sczytaj błędy ze sterownika. inaczej to wróżenie z fusów.
Dzisiaj pożyczam od kumpla kabel VAG i jestem ciekaw gdzie się podpiac tak naprawde. Do komputera który jest na ścianie komory silnika czy gdzie ?
Pozdrawiam
[quote=""Dombi""]Dzisiaj pożyczam od kumpla kabel VAG i jestem ciekaw gdzie się podpiac tak naprawde. Do komputera który jest na ścianie komory silnika czy gdzie ? [/quote]
temat z milion razy wałkowany. złącze diagnostyczne masz pod kierownicą. w zależności od rocznika albo jest tuż nad bezpiecznikami, albo lekko z boku, na prawo od bezpieczników.