[86C2F] Pytanie o wtryski

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
SilentWater
Raczkujący
Raczkujący

[86C2F] Pytanie o wtryski

Post autor: SilentWater »

Witam mam pytanko, jakiś czas temu zakupiłem do swojego polo na zapas wtryski. Jakiś czas już to u mnie leży ale teraz chciałem je na próbę założyć bo moje trochę już głośno pracują. Niestety okazuje się że mam w aucie inne niż te które kupiłem. Moje są niebieskie, numeru jeszcze nie sprawdzałem.. ( silnik 3 F ) a te które kupiłem są biełe/kremowe ( numer 0 280 150 719 ) Troszkę już ludzi pytałem i w internecie szperałem ale co strona czy człowiek to inna opinia. Jedni mówią że w 3 F były i takie i takie wkładane i że etka też tak mówi, a gdzie indziej znów znajduje że ten biały to tylko do NZ a do 3 F nie pasuje :/ już nie mam pomysłu jak to dokładnie sprawdzić :( Nie mogę dokładnie znaleźć czy można je zamiennie stosować ani jakie mają parametry, koledzy pomóżcie :)
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 14:42 przez SilentWater, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Zgodnie z tym co podaje ETKA. DO 3F i NZ szły takie same wtryskiwacze o oznaczeniu: 030906031A. Wtryskiwacze których numer podajesz były montowane w Golfie II 1.3 ale nie wiem dokładnie w jakim silniku. W sieci podawane są zamiennie, więc może pasują.
S
SilentWater
Raczkujący
Raczkujący

na tym białym który kupiłem na zapas jest numer 0280150719 i z drugiej strony 030906031A tak więc to wychodzi na jedno i to samo chyba, co ty piszesz. że do polo #f i NZ. Tak więc do Golfa NZ pewnie też. Ja już sam nie wiem. Jest jeszcze taka sprawa,że niedawno dokupiłem do swoich wtrysków te osłonki.kapturki wygłuszające. Sprzedający zarzekał się że to do 3F-a a na moje wtryski one nie pasują, tylko na te białe... Natomiast sprzedający te wtryski też zarzekał się że to do 3F-a. Więc już dwie osoby różne tak twierdziły a ja mam u siebie w 3F-ie inne . Stąd moje ździwienie :/. Kumpla zapytałem który też ma 3-Fa jakie ma te wtryski i mówi żę u siebie ma niebieskie ale już w silniku który kupił na części też od 3F-a są białe takie jak te które ja kopiłem na zapas. Generalnie pomieszanie z poplątaniem. Może rzeczywiście VW tak jak Bosch miesza numeracje stare z nowymi, zastępuje produkty co jakiś czas innymi a generalnie to ma te same parametry:/ Jak sądzicie? Chyba w weekend założę je na próbę bo inaczej nie dowiem się czy pasują ..:/
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Jeśli chodzi o kapturki na wtryski to chyba też były dwa rodzaje. Czerwone i czarne takie widziałem na vwpolo-info.de. Ale czy faktycznie się czymś różniły to nie wiem.
S
SilentWater
Raczkujący
Raczkujący

ja mam te kapturki czerwony środek (wygłuszenie) i czarny plastik (obudowa). Sam już nie wiem, jak nie to przerobie te kapturki żeby pasowały do moich wtrysków i tyle :p Ale jakby ktoś miał wgląd jakie tam rzeczywiście były montowane wtryski lub ich parametry to chętnie bym się tego dowiedział :)
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

SilentWater Popraw temat !!!
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
S
SilentWater
Raczkujący
Raczkujący

a co nie tak z tematem?:(
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

przeczytaj regulamin to się dowiesz, bo nie wiem czy wiesz ale wylądował w koszu
S
SilentWater
Raczkujący
Raczkujący

temat poprawiony. Czekam teraz na jakąś pomoc forumowiczów odnośnie moich wątpliwości, a nie na opierdziel za źle założony temat ;p pozdro
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 21:11 przez SilentWater, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

teraz jest ok więc przenosze
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”