jeśli chodzi o mechaniczną polerkę to pasta lekkościerna, a dokładnie ci nie powiem,
ja używam politury nabłyszczającej i wosku w sprayu z autolandu, naprawdę polecam bo robi robotę jeden i drugi specyfik.
G3 może i być o ile wogóle potrzebna jest tak mocna korekcja powierzchni, ale na pewno po G3 musi być coś delikatniejszego do wykończenia. Możesz spróbować powszechnie znanego i dostępnego kompletnego systemu 3M: tutaj ładnie opisane: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=system
Podepnę się pod temat:
Polećcie dobrą pastę/wosk do polerowania auta. Tak w granicach 30zł. I żeby to była pasta po której nie będę musiał poprawiać jakimś mleczkiem bądź innymi specyfikami. Słyszałem o Feracla 3G ale podobno po niej trzeba jechać mleczkiem polerskim czy czymś takim. Tempo podobno badziewne.
Zależy co chcesz uzyskać , jesli masz niewielkie ryski i chcesz tylko poprawić głębie koloru i ożywić lakier to polecam paste menzerna SF3000. Następnie wosk Turtle Wax i jest ok wszystko robione tanim kosztem
Proponuje forum kosmetykaaut.pl tam poczytajcie o temacie. Proszę nie polecajcie ludziom bzdur bo mi sie smutno robi jak pomysle o stanie lakieru po waszych polerkach tempo albo farecla :-(
Osobiście polecam Farecla G3. Jest to jedna z najlepszych past, bardzo ładnie poleruje tylko jak wiadomo potrzeba trochę umiejętności do polerki bo może złapać lakier.
[quote=""Hiszp4n""]Proponuje forum kosmetykaaut.pl tam poczytajcie o temacie. Proszę nie polecajcie ludziom bzdur bo mi sie smutno robi jak pomysle o stanie lakieru po waszych polerkach tempo albo farecla :-([/quote]
Nie poleruje się auta G3, tylko ewentualnie wygładza jakieś drobne rysy np takie co powstają w okolicy klamek. Jeśli ktoś poleruje tym auto to po prostu źle robi
[quote=""zxcvbnm""]Osobiście polecam Farecla G3. Jest to jedna z najlepszych past, bardzo ładnie poleruje tylko jak wiadomo potrzeba trochę umiejętności do polerki bo może złapać lakier.[/quote]
Rzeczywiście G3 to najlepiej..... brudząca pasta. Jak ktoś chce szorować wnęki i inne zakamarki to jego sprawa :glare: