Jaką pastą najlepiej wypolerować CAR

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

Jaką pastą najlepiej wypolerować CAR

Post autor: memla »

Witam dziś położyłem nową baze i oczywiście klar , i mam pytanie jaką pastą polerską najlepiej polerować samochód , aby efekt był bardzo ładny.

gdzieś jakiś posiadacz polo derby zielone , reklamował pastę MEGUIARS, jak macie jakiś kontakt do niego prosił bym o niego :)
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

jeśli chodzi o mechaniczną polerkę to pasta lekkościerna, a dokładnie ci nie powiem,
ja używam politury nabłyszczającej i wosku w sprayu z autolandu, naprawdę polecam bo robi robotę jeden i drugi specyfik.
civic r18a2/407 1,6 HDi
m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

dzieki za odpowiedz , ale nie chodzi mi o nabłyszczanie mi chodzi o spolerowanie lakieru na lustro :P
Awatar użytkownika
prezesik25
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: prezesik25 »

Polecam pastę Farecla G3.
GG] 9401983
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

G3 może i być o ile wogóle potrzebna jest tak mocna korekcja powierzchni, ale na pewno po G3 musi być coś delikatniejszego do wykończenia. Możesz spróbować powszechnie znanego i dostępnego kompletnego systemu 3M: tutaj ładnie opisane:
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... ght=system
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

G12 daje większa gładkość.

ja używam pasty 3m kiedys takiej
http://allegro.pl/item1187196431_pasta_ ... 50077.html dach w polo jeszcze po 3 latach stania w kurzu po przetarciu szmatka się swieci

a teraz używam
http://allegro.pl/item1180146760_pasta_ ... mocja.html
nawet pelny zamtowialy lakier doprowadzi do ladu
m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

dzieki za odp , malowalem kolejnym odcieniem i jest miodzio :)
m
maxxxior
Początkujący
Początkujący

Post autor: maxxxior »

Podepnę się pod temat:
Polećcie dobrą pastę/wosk do polerowania auta. Tak w granicach 30zł. I żeby to była pasta po której nie będę musiał poprawiać jakimś mleczkiem bądź innymi specyfikami. Słyszałem o Feracla 3G ale podobno po niej trzeba jechać mleczkiem polerskim czy czymś takim. Tempo podobno badziewne.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Zależy co chcesz uzyskać , jesli masz niewielkie ryski i chcesz tylko poprawić głębie koloru i ożywić lakier to polecam paste menzerna SF3000. Następnie wosk Turtle Wax i jest ok :) wszystko robione tanim kosztem :)
W
Wariat91
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Wariat91 »

mmm pełno tego ja tam używam tempo lekko ścierna katmar i Turtle Wax i gra ale teraz muszę zrobić polerkę g3 :) i potem G12 poprawić wstawce :cry:
http://zmarsa.pl/Gallery/paku666/201311 ... e_5281.gif
było sobie polo :((( i zginęło pod tirem teraz jest bmw e36
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Polecam pastę G3,która jest trochę łagodniejsza od tempo, a wosk to turtle wax. Świetny efekt i łatwość aplikacji.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, 17:19 przez ppprokurator, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

Proponuje forum kosmetykaaut.pl tam poczytajcie o temacie. Proszę nie polecajcie ludziom bzdur bo mi sie smutno robi jak pomysle o stanie lakieru po waszych polerkach tempo albo farecla :-(
I miejsce plac manewrowy
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Osobiście polecam Farecla G3. Jest to jedna z najlepszych past, bardzo ładnie poleruje tylko jak wiadomo potrzeba trochę umiejętności do polerki bo może złapać lakier.
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

[quote=""Hiszp4n""]Proponuje forum kosmetykaaut.pl tam poczytajcie o temacie. Proszę nie polecajcie ludziom bzdur bo mi sie smutno robi jak pomysle o stanie lakieru po waszych polerkach tempo albo farecla :-([/quote]

Nie poleruje się auta G3, tylko ewentualnie wygładza jakieś drobne rysy np takie co powstają w okolicy klamek. Jeśli ktoś poleruje tym auto to po prostu źle robi
Obrazek ;)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""zxcvbnm""]Osobiście polecam Farecla G3. Jest to jedna z najlepszych past, bardzo ładnie poleruje tylko jak wiadomo potrzeba trochę umiejętności do polerki bo może złapać lakier.[/quote]
Rzeczywiście G3 to najlepiej..... brudząca pasta. Jak ktoś chce szorować wnęki i inne zakamarki to jego sprawa :glare:

Na forum jest temat, w którym też wypowiadają się ogarnięci ludzie : viewtopic.php?f=26&t=22384
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”