Wpadł mi do głowy pomysł wymiany standardowego (6N0953235) przekaźnika świateł awaryjnych na taki od golfa IV (1J0953235). Wyprowadzenia wydają się podobne, ale zastanawiam się czy do tej obudowy przekaźnika z polo wejdzie przekaźnik od golfa. Całą resztę naturalnie trzeba by zostawić oryginalną. Czy ktoś z Was rozważał takiego skromnego moda?
numery właściwie się zgadzają poza 3 pierwszymi a jak już zauważyłem jakiś czas temu to pewien rodzaj oznaczenia modelowego
wszystkie przekaźniki maja ten sam rozmiar, czasem są jedynie wyższe
dla pewności można porównać schematy na boku obudowy, ale przekaźnik awaryjnych to nie jest skomplikowane urządzenie i bezsensem było by produkowanie 120 odmian tego elementu, różniących się jedynie rozstawieniem nóżek, vw to w brew pozorom myśląca marka
Zaryzykowałem i kupiłem przełącznik świateł awaryjnych od Golfa IV. Środek pasuje plug & play, więc z przełożeniem przekaźnika nie było żadnego kłopotu. Efekt: może trochę mniej metaliczny dźwięk przekaźnika (to był główny powód wymiany), choć wydawało mi się, że różnica będzie znacznie bardziej zauważalna. To tak na przyszłość jeśli komuś przyszedłby do głowy podobny pomysł.
No i dodatkowo w przypadku awarii można również szukać przełącznika od Golfa.