[6n2] Opuszczanie szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Rims Tychy
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Rims Tychy »

Mam podobny problem.

pasażer może szybe podnieść i opuścić.
kierowca nie moze zrobic nic, pozatym ze podnosząc w góre przycisk szyby pasażera, szyba idzie w dół.
Szyba kierowcy ani drgnie.
wyjąłem przełączniki, zamieniłem miejscami i wtedy już nic nie działało.

W octavi kiedys mialem podobny problem, okazalo się ze padł moduł drzwi ktory jest przy silniku podnoszenia szyby.
Może w polo jest podobnie?
pozdro
Krzychu
Polóweczka Rims\'a
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Post autor: bicker83 »

Panowie czy u was w 6N2 szyba pasażera opuszcza się i podnosi automatycznie z przełącznika w kierowcy? U mnie właśnie rak nie jest a przełącznik jest na podwójnych stykach tak jak ten od szyby kierowcy :/

Tapatalk QUATTRO
Obrazek
e
eSPe
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: eSPe »

ja wymieniłem podnośnik z silnikiem i nadal jest to samo.

Znajomy elektryk próbował to ogarnać i stan jaki mam to:
- pasażer zamyka i otwiera swoją szybe do woli.
- kierowca może jedynie zamknać szybę pasażera
- kierowca swoją szybę może otworzyć po 0,5cm - skokami. Jak chce otworzyć całą to muszę klikać guzikiem i szyba opada po 0,5cm. To samo z podniesieniem.

Znajomu spróbował zreanimowac wiązkę od słupka do włącznika i silniczka. Polutował co było pocięte.
Co ciekawe w przeltoce drzwiowej wiązka też była popękana i to zostało naprawione wszystko.
Nic więcej nie udało się wskórać.

Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

Witam :)
mam podobny problem z szybą od pasażera nie chciała zamknąć się opuszczenie jakoś szło ale też jakoś dziwnie.Dzisiaj rozebrałem cały mechanizm i okazało się że te czerwone wprowadzenie totalnie rozsypane,dodatkowo linki pogięte i postrzępione nie ma sensu tego reanimować,czy pasuje cały podnośnik od 6N2 albo od jakiegoś innego VW młodszego?? bo moje polo to 99 rok przed liftem.
Obrazek
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

[quote=""eSPe""]Witam
mam podobny problem z szybą od pasażera nie chciała zamknąć się opuszczenie jakoś szło ale też jakoś dziwnie.Dzisiaj rozebrałem cały mechanizm i okazało się że te czerwone wprowadzenie totalnie rozsypane,dodatkowo linki pogięte i postrzępione nie ma sensu tego reanimować,czy pasuje cały podnośnik od 6N2 albo od jakiegoś innego VW młodszego?? bo moje polo to 99 rok przed liftem.
[/quote]

Wynika z tego, że powinno pasować. Poczytaj: viewtopic.php?f=181&t=4469
Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

Dzisiaj w byłem w sklepie motoryzacyjnym i z tego co mi mówili to nie pasi z 6n2 do 6n mówią że inne numery ale jak to jest naprawdę to nie wiem.Cena bez silniczka 240 pln

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”