Staram się jak mogę. Dzisiaj odpowietrzyłem przód i temat hamulców mogę zamknąć. Na dniach czyszczę nagrzewnicę i nadmuch i zakładam. I odkryłem małą ciekawostkę. Na razie powiem tyle, że rezystor przy dmuchawie mam od forda i działa to całkiem sprawnie.
EDIT 21-11-2013
Dziś wyczyściłem i wymyłem obudowę dmuchawy. Jutro zabieram się za czyszczenie wirnika dmuchawy i czyszczenie nagrzewnicy.
EDIT 23-11-2013
Dmuchawa na swoim miejscu., Zbiornik paliwa również oklejony pianką w fabrycznych miejscach i wyposażony w nowy wąż odpowietrzający. W tygodniu robimy wjazd na kanał i mocujemy zbiornik wraz z całym jego oprzyrządowaniem. Potem już tylko wiązki i oprzyrządowanie silnika i pierwsze odpalenie po ponad rocznym postoju.
EDIT 30-11-2013
Zbiornik paliwa i zespół pompa-filtr na swoim miejscu. Teraz tylko podłączyć przewody elektryczne paliwowe i czas na montaż elementów w komorze silnika.
EDIT 01-12-2013
Przewody paliwowe i elektryczne podłączone. Teraz zabieram się za układanie instalacji elektrycznej w komorze silnika. Jest szansa, że na wigilię auto odpali
EDIT 05-12-2013
Króciec odmy wyczyszczony. Pora zabrać się za resztę. A w ramach rozrywki dotarło do mnie dzisiaj radio VW Premium Audio. Radio włącza się, ale prosi o kod, którego nie posiadam. Na szczęście mam możliwości rozkodowania go, więc do nowego roku powinno działać. Inna kwestia, że obudowa radia a zwłaszcza pokrywy wymagają pomalowania bo są tak pordzewiałe, że :shock: .
EDIT 10-12-2013
Radio rozkodowane. W wolnej chwili czyszczenie i konserwacja.
EDIT 11-12-2013
Pasta Dirko jest już na stanie. jutro czyszczę resztę odmy i zakładam.