Mam taki problem w swoim Polo GTI 9n3 2006R pewnego razu podczas, przyznam ostrzejszej jazdy zapalily mi sie nagle kontrolka silnika ABS ESP + (!) sprawdzalem poziom plynu najpierw jest OK, po podlaczeniu do komputera wyskoczyly takie o to błedy... czytalem ze co do P0411 ( wąz od wtórnego powietrza ) jeszcze nie nalezy do zbytnio skomplikowanych ale co z ABS i ESP ? ktoś wie o co moze chodzic ? jak usterke usunac ? i jaki warsztat polecacie sprawdzony ?
Właśnie jedynie co mi znalazlo a raczej az to te bledy z tematu postu, program to przetlumaczyl nastepujaco:
- P0411 Wąż podcisnieniowy wtorne powietrze
- P0327 czujnik spalania stukowego za niski sygnał
- P0431 napięcie zasilania pompy
- P012D silnik pompy przekaznik
Niestety nie mam dostepu do podlaczenia jedynie w serwisie a co chwila 80zł jednak boli...
Dzięki wielkie za odp i chęć pomocy, udało mi się w międzyczasie rozwiązać problem z ABS ESP, uszkodzona był kabelek koło skrzynki z bezpieczników i załatwione
Nie chce zakładać niepotrzebnego tematu ale ostatnio podpiąłem sobie Polo do komputera i wykrył trzy błedy:
17925 - Przekaźnik główny
p1517 usterka elektryczna w obwodzie
17966 Napęd przepustnicy
P1558 - usterka elektryczna w obwodzie
18088 Aktywny trwały tryb awaryjny
P1680
Czy z którymś błędem zapoznać się bliżej czy olać sytuacje?
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 16:59 przez httes, łącznie zmieniany 1 raz.
Błędy dotyczą sterownika silnika i jego osprzętu. Spróbuj wykasować jak nie wrócą w przeciągu tygodnia nie ma się czym martwić (może być tak że po skasowaniu pojawią się od razu i wtedy trzeba szukać przyczyny).