86c2F GENESIS 1.3 GT by Adek1983

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Damian2f
Początkujący
Początkujący

Post autor: Damian2f »

No ładnie lecisz z tematem. Żywica to dobry pomysł , jest wytrzymała i daje rade w miejscach gdzie Ty to kładziesz :oki:

Zbieraj kaskę i działaj dalej,powodzenia :)
b
bartek19941124
Początkujący
Początkujący

Post autor: bartek19941124 »

Żywica jest spoko, robiłem w taki sposób VW T3 Campera i jak dobrze oczyściłem rdze to nawet nie idzie nic dalej już rok nic się z tym nie dzieję
:oki: :oki: :oki:
Polferini Das Auto
Jest! Obrazek
Grawerki i wszystko związane z drukiem ( koszulki itp. ) okolice Kartuz, Kościerzyny, Gdyni, Dowolna ilość pisać P.W.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

No to silnik już siedzi w środku. Na dniach dostanę w swoje ręce przewód hamulcowy, cylinderek, czujnik biegu wstecznego i szpilki do przegubów.
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

Twoje tez fajne polo powodzenia w modach
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

[quote="piotmag"]Twoje tez fajne polo powodzenia w modach[/quote]

Dzięki. W moim przypadku trudno mówić o modach, bo mam zamiar utrzymać serię :)
Awatar użytkownika
Damian2f
Początkujący
Początkujący

No to powodzenia w utrzymywaniu auta w nienagannej formie ;)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

No i kilka nowych prezentów jest już w domu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT 29-10-2013:
Dzisiaj nabyłem wygłuszenie maski za 80 PLN z przesyłką. Jak tylko do mnie przyjdzie wstawię fotkę. Dziś również udało mi się wymienić prawy cylinderek hamulcowy. Dobrze, że to zrobiłem, bo stary był już tak skorodowany, że mało brakowało i by lada dzień zaczął puszczać płyn hamulcowy.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 9:36 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Tak oto wygląda wygłuszenie maski. Wraz z dolną osłoną silnika będzie się super sprawować.

Obrazek

Zostało dokupić 10 spinek, umyć maskę i zakładać :)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 9:37 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damian2f
Początkujący
Początkujący

Wow ale czysta,prałeś ją czymś czy taka już była ?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Taka przyszła. Jest czysta i nie śmierdzi spalinami, olejem czy innymi nieprzyjemnymi zapachami z komory silnika.
Awatar użytkownika
Damian2f
Początkujący
Początkujący

a No to jest klasa ,widzę że lecisz na pełen clean silnika co ? :good:
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Pełen clean to by był jak bym dał komorę do odmalowania. Na razie jest odratowana z rdzy. Może kiedyś pokuszę się na zrobienie czyściocha. Aktualnie zależy mi na tym, żeby się nie syfiło. A dzisiaj dokupiłem lewy cylinderek hamulcowy, zamówiłem uszczelniacz wybieraka i mam problem ze znalezieniem uszczelniacza czujnika biegu wstecznego. Na etce jest podany, ale nigdzie nie mogę go dostać.

EDIT 03-11-2013:

Dziś kolejny dzień zakupów. Dokupiłem 3 elementy gumowo-metalowe do mocowania pompy hamulcowej oraz spinkę podpory klapy. W tygodniu udam się do ASO w poszukiwaniu uszczelniacza czujnika biegu wstecznego.

EDIT 04-11-2013:

Zakupów ciąg dalszy. Odebrałem uszczelniacz wybieraka firmy ELRING za 7PLN, zamówiłem uszczelniacz czujnika biegu wstecznego w Seacie za 1,22PLN. Wieczorem wymieniłem lewy cylinderek i uszczelniacz wybieraka.

EDIT 05-11-2013

Po południu odebrałem uszczelniacz czujnika biegu wstecznego, łożysko tylnego koła. Wieczorem przystąpiłem do montażu łożyska i złożenia lewego tylnego hamulca. Wymieniłem czujnik biegu wstecznego z uszczelniaczem. Olej w skrzyni trzeba było uzupełnić. Brakowało około 250 ml. Dziś po południu zobaczymy, czy są jakieś wycieki. No i mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się założyć serwo i wyczyścić pompę hamulcową.

EDIT 06-11-2013

Dziś dotarła do mnie spinka podpory pokrywy silnika. Drobny szczegół a cieszy. Przynajmniej już ten kijek nie będzie mi latał tu i tam.

EDIT 11-10-2013

Spinka podpory zamocowana, zamek maski i linka również. Dodatkowo zamocowałem belkę chłodnicy, osłonę półosi, linkę sprzęgła i gazu, wzmacniacz hamowania. Tylny zderzak również trafił na swoje miejsce. Jutro mam zamiar doczyścić pompę hamulcową i zalać układ płynem hamulcowym. Następnie zabieram się za układ paliwowy na tyłach i czyszczenie odmy.

EDIT 12-11-2013

Dziś doczyściłem z syfu pompę hamulcową. Jutro montaż pompy i zbiorniczka oraz demontaż króćca od odmy. Przy okazji zrobiłem trochę zakupów. Jak się pojawią, to wrzucę fotki.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Piszę drugi post, żeby jeden nie był za wielki. W tym tygodniu znalazło się trochę czasu i tak:

Odpowietrzyłem już tylne hamulce i przykleiłem gąbkę pod tablicę rejestracyjną na tylnej klapie. Super patent, nie trzeba stosować ramki do tablicy a taki miałem zamiar :D
Awatar użytkownika
fred
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: fred »

W fajnym stanie wyrwałeś te wygłuszenie maski niestety moje muszę dać do umycia bo właśnie śmierdzi tymi rzeczami,o których wspomniałeś.
Kibicuje bo widać,że walczysz o jak najlepszą kondycję auta :)
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Staram się jak mogę. Dzisiaj odpowietrzyłem przód i temat hamulców mogę zamknąć. Na dniach czyszczę nagrzewnicę i nadmuch i zakładam. I odkryłem małą ciekawostkę. Na razie powiem tyle, że rezystor przy dmuchawie mam od forda i działa to całkiem sprawnie.

EDIT 21-11-2013

Dziś wyczyściłem i wymyłem obudowę dmuchawy. Jutro zabieram się za czyszczenie wirnika dmuchawy i czyszczenie nagrzewnicy.

EDIT 23-11-2013

Dmuchawa na swoim miejscu., Zbiornik paliwa również oklejony pianką w fabrycznych miejscach i wyposażony w nowy wąż odpowietrzający. W tygodniu robimy wjazd na kanał i mocujemy zbiornik wraz z całym jego oprzyrządowaniem. Potem już tylko wiązki i oprzyrządowanie silnika i pierwsze odpalenie po ponad rocznym postoju.

EDIT 30-11-2013

Zbiornik paliwa i zespół pompa-filtr na swoim miejscu. Teraz tylko podłączyć przewody elektryczne paliwowe i czas na montaż elementów w komorze silnika.

EDIT 01-12-2013

Przewody paliwowe i elektryczne podłączone. Teraz zabieram się za układanie instalacji elektrycznej w komorze silnika. Jest szansa, że na wigilię auto odpali :)

EDIT 05-12-2013

Obrazek

Króciec odmy wyczyszczony. Pora zabrać się za resztę. A w ramach rozrywki dotarło do mnie dzisiaj radio VW Premium Audio. Radio włącza się, ale prosi o kod, którego nie posiadam. Na szczęście mam możliwości rozkodowania go, więc do nowego roku powinno działać. Inna kwestia, że obudowa radia a zwłaszcza pokrywy wymagają pomalowania bo są tak pordzewiałe, że :shock: .

EDIT 10-12-2013

Radio rozkodowane. W wolnej chwili czyszczenie i konserwacja.

EDIT 11-12-2013

Pasta Dirko jest już na stanie. jutro czyszczę resztę odmy i zakładam.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 9:39 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”