WV Polo 96rok brak zasilania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
darkside13
Newbie
Newbie

WV Polo 96rok brak zasilania

Post autor: darkside13 »

witam dzis moja kolezanka zgasila auto WV Polo 96 rok silnik 1.3 próbujac odpalic jest zero zasilania nic sie nie swieci kompletnie ako w porzadku kable ok nic nie zerwane ;/ miala juz w czesniej jakies problemy z tym ale zaskakiwalo po jakims czasie, na co zwrócic uwage ?? jakies pomysly pilna sprawa za pomoc dziekuje :)!!
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

stacyjka może? :>
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

kostka stacyjki był temat o tym.a świecą ci sie jakieś kontrolki wogóle po przekręceniu stacyjki?
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

A przekażnik właśnie od tego zasilany po kluczyku sprawny??
d
darkside13
Newbie
Newbie

hmm sam nie wiem ale po 7 godz poszlismy do auta wkladam kluczyk auto odpalilo normalnie :| hmmm wlasnie tak sie dzieje czasem ze zgasimy auto , 2-3 min , wkladam kluczyk przekrecam do zaplonu a tam nic zadna kontrolka sie nie swieci , radio nic zero pradu na niczym :| jak pisalem ako sprawdzalem masy nic nie kubi kable nigdzie nie podlamane , styki kabli przeczyszczone wszystko

co do przekaznika nie wiem , wlasnie co warto sprawdzic ?? lub wymienic zeby bylo ok
d
diego
Newbie
Newbie

Post autor: diego »

Mam podobny problem w moim Polo. Czasami jak za mocno wsiądę do auta cos jakby się rozłącza i w aucie zero prądu. Sprawdzałem wszystkie kable, przekaźniki i bezpieczniki. Nie tykałem tylko stacyjki - a pomaga uderzenie w deskę rozdzielczą z góry ;)
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Witam

Miałem też tak w moim polo przyczyną był czerwony (gruby) przewód od akumulatora który jest podłączony do skrzynki z bezpiecznikami jego wtyczka delikatnie się przypaliła, sprawdź w jaki jest stanie, u mnie taki objaw się pojawił po zimie, używanie ogrzewanie tylnej szyby, zazwyczaj pomagało lekkie ruszenie całej skrzynki z bezpiecznikami ale po wymianie wsuwki jest ok.
Dodam że trochę jest to niebezpieczne gdyż u mnie przy próbie ruszenia na parkingu potrafiło się odłączyć zasilanie i wtedy nic nie da się zrobić, zero świateł, hamulców itp., :shock: a co pomyśleć jakby się coś takiego stało na trasie. :?:

Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
d
darkside13
Newbie
Newbie

nio chyba to u niej sprawdze bo mowie raz na jakis czas sie tak dzieje i to jest dla mnie zagadka czemu tak jest no ale sprawdze ten kabel bo tez myslalem ze moze woda sie gdzies dostaje cyz cos i buuu zgasze silnik i potem robi sie brak zasilania
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”