[86c2f] Pompa paliwa zewnętrzna 1.0 monowtrysk

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] Pompa paliwa zewnętrzna 1.0 monowtrysk

Post autor: adeksf »

Witam

Panowie co to jest obok pompy paliwa zewnętrznej taka biała obudowa:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jak87
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jak87 »

[quote=""lukas2305""]kudłaty-27, ten prostokątny zbiorniczek to zasobnik 200cm^3 paliwa z siatkę wewnątrz do filtracji zanieczyszczeń większych niż 0,05mm. To taka rezerwa na wypadek oparów w baku i zakrętu w prawo, kiedy to resztka paliwa przeleje się na lewą stronę baku i pompa nie ma co pompować. Wtedy awaryjnie ten zbiorniczek nie pozwala na przedostanie się zbyt dużo powietrza do układu.[/quote]
Temat o pompach paliwa etc..
viewtopic.php?f=172&t=12486&hilit=pompy+paliwa&start=120
.,; Polo 86c 1,3NZ rocznik 88\' ;,.
viewtopic.php?f=56&t=30903
a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

A jest taka możliwość że to mogło się przytkać i mi auto jakoś tak dziwnie zamula jak by nagle beny nie dostawało. Czasem jak z ronda zjeżdżam to właśnie takiego muła łapie. Dodam że pompa paliwa głośniej pracuje mi ogólnie..
d
dany G40
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dany G40 »

Możliwe że pompa dziękuje ,kiedy wymieniałeś filtr paliwa.
a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

Właśnie wiesz od kiedy ją kupiłem jeszcze tego nie zrobiłem, pytam orientacyjnie bo przymierzam się do zakupu filtra i pompy.. Kurde pompa trochę zewnętrzna droga jest...
k
karolas92
Newbie
Newbie

Post autor: karolas92 »

witam wszystkich :) podpinam sie pod temat poniewaz mam problem z moim polo 86cf2.. mianowicie problem polega na nie podawaniu benzyny przez monowstrysk silniczek 1.0 czsem moze stac 3 dni i zapali odrazu a czasem postoi 8h w pracy i juz jest problem obie pompy chodza filtr wymieniony 2 dni temu zaciagne go drugim autem i odpali jedzi normalnie.. jakis czas ;/ teraz moje pyatnie czy moga ta byc przekazniki?? ewentulanie moze ktoras pompa raz chozi a raz nie ale gdy nie chcial mi zapalic sprawdzaldem i chodza slychac je nawet weze sciagalem i paliwko leci wie moze ktos jak sprawdzic te przekazniki?? z gory dziekuje za pomoc :)
Awatar użytkownika
szcz3pan
Newbie
Newbie

Post autor: szcz3pan »

adeksf nie kombinuj z pompą na razie tylko kup filtr paliwa na początek bo jak nie wymieniałeś to prędzej czy później i tak musisz to zrobić a koszt niewielki ok 20-30zł w pierwszym lepszym motoryzacyjnym, zalej normalnie paliwa bo może coś jest zapowietrzone, a jak nie to będziemy coś dalej myśleć
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

[quote=""adeksf""]Kurde pompa trochę zewnętrzna droga jest[/quote]
dlatego kupuje się zewnętrzną z poloneza trucka i problem z głowy ;)
i uprzedzam pytania: tak-mam (nie ja jeden), długo-2lata,działa-zaje*iście...trzeba tylko przerobić wtyczkę na konektorki oczkowe.
b
bo_rat
Newbie
Newbie

Post autor: bo_rat »

kolego, a kwestia podłączenia jest obojętna? który kabel, pod który pin w pompie od trucka podłączyć? dzięki za pomoc :-)
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

bo_rat, czerwono-żółty przewód do "+" na pompie, brązowy do "-".
a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

Panowie mam problem pewien ponieważ moja Polina troszkę mi tak dziwnie chodziła, słyszalna była pompa(poprzedni właściciel przy sprzedaży nawet powiedział mi że raczej pompa nadaje się do wymiany). Wymieniłem ją na taką: http://www.arwit.pl/TDzamow.aspx?a=43-0 ... od=&tab=1# no i co tutaj dużo mówić po prostu auto jedzie gorzej a w zasadzie jeśli zejdzie z ssania i chcę po prostu przyspieszyć to jest objaw jak by zadławienia się i musi chwile pomyśleć po czym nagle przyspiesza. Stojąc na postoju jak chce tak przy gazować to też potrafi jak by się zadławić i nawet przygaszać czy też zgasnąć. Więc problem nie równego chodzenia to raczej nie była pompa, więc co może być jeszcze przyczyną takich oto zjawisk ?? Może popełniłem jakiś błąd przy wymianie ?
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

MaxGear to nie są części do samochodu. To jest chyba najniższa półka. Tańszego i gorszego jakościowo towaru nie można chyba znaleźć. Żeby nie było OT. To może właśnie słaba jakość tej pompki sprawia, że poprawy niema mimo wymiany pompki.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2013, 8:16 przez adek1983, łącznie zmieniany 1 raz.
a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

Temat nie dotyczy opinii producenta części tylko dotyczy znalezienia przyczyny awarii !!
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""adeksf""]Temat nie dotyczy opinii producenta części tylko dotyczy znalezienia przyczyny awarii !![/quote]
po co te nerwy i wykrzykniki?

Kolega stwierdza tylko że kupiłeś najgorszy badziew i to może być przyczyną nieustąpienia problemu ze względu na zbyt małe ciśnienie paliwa.
Warto by wymienić filtry paliwa, bo mogą one ograniczać przepływ jeżeli są zatkane.
a
adeksf
Raczkujący
Raczkujący

No nie wiem czy aż taki badziew, bo generalnie się to sprzedaję i nie ma problemów.. No chyba że moja od nowości jest trafiona.. Filtr paliwa został wymieniony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”