6N2 ozzy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ozzy
Raczkujący
Raczkujący

6N2 ozzy

Post autor: ozzy »

Witam wszystkich, jestem tu nowy i w związku z tym chciałbym przedstawić mój nowy samochodzik.

Więc to 3-drzwiowe Polo 6N2 1.4 16V (75KM) z 2000r, sprowadzone z Niemiec od pierwszego właściciela.
Autko kupiłem ok. miesiąc temu i w chwili zakupu miało najechane ok.119 tys. km.
Samochód zadbany z udokumentowanym przebiegiem, regularnie serwisowany co potwierdza książka prowadzona do samego końca.
Przed sprzedażą poprzedni właściciel wymienił rozrząd, paski, filtry i takie tam...praktycznie lać i jeździć.

Kilka słów o wyposażeniu:

-ABS,
-Centralny zamek z pilota;
-Elektryczne szyby;
-Immobilizer;
-2x poduszka powietrzna;
-Wspomaganie kierownicy;
-felgi BBS 15" obute w opony 195/45/15;
-manualna klima;
-regulacja kolumny kierowniczej
-hamulce tarczowe przód+tył
-kolorek: LC7V (Blue Anthrazit Pearl)
Autko kupiłem już obniżone ale z uwagi na brak czasu w obecnej chwili brak dokładniejszych informacji na ten temat.
Niżej autka kłaść chyba już nie ma sensu, bo jakie są nasze piękne polskie drogi - każdy widzi na codzień :grin:

Co do tej pory udało mi się zrobić:

- wymiana głośników fabrycznych na Helix DB 62.1 Dark Blue;
- instalacja radyjka Kenwood KDC-W4044UAY;
- przedni znaczek w kolorze czarnym;
- przyciemnienie tyłu;
- oklejenie folią carbon kilka plastików w drzwiach (konkretnie obudowy od przełączników elektrycznych szyb i rączki w drzwiach - z uwagi na przetarcia)

Plany na wakacje:

-wymiana grilla na ten od wersji GTI
-wytłumienie wnętrza i powiększenie istniejącej instalacji audio o wzmacniacz 4-kanałowy i jakiś sub do bagażnika, prawdopodobnie Helixy zostaną zastąpione czymś dedykowanym pod wzmacniacz
-listwy, klamki w kolor (ewentualnie klamki bez zamków);
-zaciski hamulcowe na czerwono

Poniżej kilka aktualnych fotek polóweczki:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Zdjęcia środka wkrótce.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 sie 2009, 19:49 przez ozzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

ozzy
zacne 6n2 ! bardzo ladny egzemplarz, plany rowniez dobre, tylko tych bebnow na czerwono nie maluj :) bebny trzeba maskować a nie pokazywac :P
powodzenia w realizacji planow :oki:
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

a chciałem być pierwszy.. hehe
Polówka bardzo ładna, plus za glebe no i felgę która prezentuje sie nad wymiar dobrze, podoba mi się.
Plus za plany i za rzeczy już zrobione.
Minusów nie ma i nie widzę.
Tak trzymać :piwo:
Awatar użytkownika
ozzy
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Paffcio""]ozzy
zacne 6n2 ! bardzo ladny egzemplarz, plany rowniez dobre, tylko tych bebnow na czerwono nie maluj :) bebny trzeba maskować a nie pokazywac :P
powodzenia w realizacji planow :oki:[/quote]

Spokojnie, z przodu i z tyłu zaciski są :-D
m
maly2001
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maly2001 »

ładne polo ładne tylko bębny z tyłu....1.4 16 v czy aby nie było tam żadnych kombinacji?
Awatar użytkownika
ozzy
Raczkujący
Raczkujący

No jak wspominałem wcześniej żadnych modyfikacji po zakupie nie przeprowadzałem.
Póki co w zeszły weekend przetoczyłem wszystkie tarcze, i wymieniłem komplet klocków hamulcowych, bo z przodu już się "kończyły".
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""maly2001""]ładne polo ładne tylko bębny z tyłu....1.4 16 v czy aby nie było tam żadnych kombinacji?[/quote]

Czemu miałyby być kombinacje, pakiet wzmocnionych hebli można było zamówić jako opcja do każdego 6N2 (przód 256, tył 232mm)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

autko bardzo ładne i zadbane...przydałoby się listwy i klamki w kolor, ale zrobisz jak będziesz uważał, proponuje również zamontować sobie halogeny, nie aż taki duży koszt montażu, który jest banalnie prosty...fele też fajne...ogólnie całe autko to wielki pozytyw, nic tylko lać, dbać i jeździć :good:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
ozzy
Raczkujący
Raczkujący

Witam, oto kilka aktualnych fotek.

Poniżej lista zmian od ostatniego razu:

- zaciski hamulcowe (przód+tył) pomalowane na czerwono,
- ciąg dalszy okleiny carbon w środku,
- pomiędzy fotelami wylądował podłokietnik,
- pomalowałem trójkąty tweeterów na czarny mat (siatki zostawiłem oryginalne), gdyż nieraz musiałem je czyścić po kontaktach z uszczelkami drzwi
- wymiana mieszka i gałki zmiany biegów na podświetlaną
- podświetlenie nóg kierowcy i pasażera (ale delikatne nie, żeby było widać z kilometra,

Poniżej fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, 7:46 przez ozzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ozzy
Raczkujący
Raczkujący

Witam, postanowiłem dorzucić kilka fotek po uzupełnieniu audio w aucie.
Nie jest to jakiś super high-endowy sprzęt, ale ponieważ zależało mi na oszczędnościach, jest taki a nie inny i póki co spełnia moje oczekiwania.

Po pierwsze zacząłem o wygłuszenia drzwi.
Drzwi od zewnętrznej strony wygłuszyłem matą Boll, a wewnętrzne blachy matą STP Bibroplast.
Dodatkowo, ponieważ producent "wymyślił" sobie takie a nie inne otwory w blasze drzwi, wkręciłem blachowkrętami kilka sztuk aluminiowego płaskownika celem usztywnienia mat.
Mimo rekomendowanej ilości 4 mat na jedne drzwi (Vibroplast) zużyłem 6szt. (dużo klejenia przy dystansach, które zostawiłem oryginalne
plastikowe. Dodatkowo okleiłem drzwi watoliną i na połączeniu jej z krawędzią boczka przykleiłem pasek aksamitki dookoła).
Po złożeniu Helixy zagrały dużo przyjemniej.
Z uwagi, że miałem w zapasie rolkę maty TYTAN, postanowiłem wykorzystać ją w bagażniku, po wyklejeniu też się trzeba było namęczyć z tylnym plastikiem, żeby wszedł na swoje miejsce.

Teraz o instalacji dodatkowych klocków.

Oczywiście najwięcej zabawy było z przeciągnięciem "+" z akumulatora. Jako, że nie posiadam zdjęć mogę tylko napisać, że jest ciasno.
Ja to zrobiłem tak - zdemontowałem plastiki po lewej pod kierownicą, następnie zdjąłem listwę z bezpiecznikami oraz wypiąłem listwę przekaźników i dostałem się do gumowej uszczelki z główną wiązką przewodów. Następnie "przebiłem" się z kablem od środka w stronę aku.
Żeby cała operacja przebiegła pomyślnie należało zdemontować zbiornik cieczy chłodzącej. Opis krótki ale możecie wierzyć, że było trochę zabawy. Następnie do plastika, który przychodzi na ów zbiorniczek za pomocą opasek zamontowałem bezpiecznik na kablu, całość w przedziale silnikowym puściłem w peszlach. Następnie wypiąłem plastikowe nakładki w progach i w zapinkach puściłem kabel ku tyłowi auta. Analogicznie, z radia kabelek sygnałowy po drugiej stronie (tu było więcej roboty, ale obyło się bez demontażu plastików).
Masę pociągnąłem od uchwytu tylnego pasa bezpieczeństwa z lewej strony.
Do uatrakcyjnienia całości, dołożyłem 2 neony diodowe: jeden na kanapę (schowany po otwarciu bagażnika), drugi w przetłoczeniu na trójkąt ostrzegawczy. Całości spiąłem z lampką bagażnika, której również zmieniłem żarówkę na diodową i zrobiło się na blue :-)

Sprzęt:
-Wzmacniacz Mac Audio MPX 2500, zmostkowany (240W RMS)
-Skrzynia Magnat B30 (250W RMS).

Podsumowując, w aucie zrobiło się ciszej, dodatkowy bas wzbogacił przód i co najważniejsze gra wewnątrz a nie zewnątrz ze 100m z czego jestem zadowolony:-)

W zależności od finansów, w przyszłości dodatkowo wzmacniacz zasilający przód, może zamiana na monoblok do skrzyni.

Poniżej fotki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Brawo, bardzo solidne wytłumienie! Dobrze, że wpadłeś na pomysł z płaskownikami - te nieszczęsne otwory technologiczne są w Polo trudne do opanowania. Mimo, że komponenty audio są niskich lotów, uważam ze zrobiłeś dobra baze do dobrego grania
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”