Witam, drodzy koledzy otóż od jakiegoś czasu mam problem z moim polo. Auto po nagrzaniu potrafi przerwać tak jak by nagle zanikła iskra, po czym jedzie normalnie-- nie jest to objaw regularny, czasem jeżdżę dzień i nic się nie dzieje, jeżdżę głównie odcinku kilku kilkunastu kilometrowe . Bardzo rzadko zdarza się że np na światłach samoczynnie zgaśnie. Po czym odpala normalnie. Przy porannym odpalaniu czasem muszę dwa razy kluczyk przekręcić żeby uruchomić silnik -- choć za każdym razem słuchać uruchamiającą się pompę paliwa. Po podpięciu do kompa wyskakuje w.w w temacie błąd. Przeszukałem forum co do błędu i jest parę tematów, ale tam objawy awarii auta są zupełnie inne choć błąd ten sam. Auto było już u mechanika i >> przelutowali płytkę << tyle uzyskałem info -- bo nie zastałem tego który to robił. Niestety poprawiło się tylko trochę --- czyżby wina komputera?? . Z tym szarpaniem to jest tak że nie pojawia się regularnie. Gdy szarpnie to wskazówka obrotomierza spada do zera po czym znów pokazuje obroty. Świece i przewody już wymieniłem , filtry też. Zawór egr mam mechaniczny.
Czy macie Panowie jakieś pomysły???