Ja rok temu kupiłem polo9N 1.4TDI zrobiłem nią jak na razie ponad 30tys. W wakacje wybrałem się nią do Belgii z Belgii do Pragi, potem do Krakowa i do domu.. Wyszło ponad 3tys. Auto nie zawiodło, spalanie przyzwoite a czasami jechaliśmy 140-150km/h
Przez ten rok wymieniłem trzy razy olej i filtr, napinacz paska od altrnatora i pasek, [quote=""polo_9N""]napinacz paska od alternatora najtaniej mozna dostać za 260zł [/quote]
:banghead:
piasty z prawej i lewej strony i dwa razy tuleje stabilizatora (czy jakoś tak) poza tym w tej chwili mam jakiś problem z nawiewem a dokładniej z regulacją temperatury i zamknięciem obiegu.. Jeszcze nie wiem o co chodzi..
Zatarł mi się mechanizm wycieraczekprzednich i tylną klapę bagażnika, muszę otwierać z kluczyka.
Część rzeczy to zwyczajne zużycie (olej paski, piasty) inne usterki, jak w każdym kilkuletnim samochodzie, co do silnika nie mam zastrzeżeń, trochę głośny przez te 3 cylindry, ale bez przesady..
Podsumowując zakupu nie żałuje, gdybym miał znów kupować auto wybór padłby na polo 9N jedyne co pomyślałbym nad silnikiem 1.9 tak jak napisał
polo_9N. A głównie z racji tego, że spodobały mi się takie wypady wakacyjne.. A na niemieckich drogach, aż się chce przycisnąć..