Witam. Posiadam w komplecie 2 kluczyki, jeden do otwierania drzwi(pilot), drugi do stacyjki. Pilot przestał po prostu działać, miga czerwona dioda na kluczyku i nic poza tym. Po rozebraniu pilota wydaje się być wszystko okej, nic nie przepalone itd. Pytanie brzmi czy pilot mógł ulec desynchronizacji lub odkodowaniu?, jak ten proces przywrócić dodam iż w sieci znalazłem masę kombinacji odnośnie kodowania pilota, być może coś źle robiłem, ponieważ po licznych próbach nie uzyskałem oczekiwanego efektu. Pilot nadaje na częstotliwości 433 MHz.Komfort Hella pp gf30 nr komfortu 6n0 692 257 a.
Najlepiej by było gdybyś podjechał do jakiegoś mechanika na komputer. Wiem że idzię np ponowie zakodować kluczyk programem AUTO-COM. Skąd jesteś ? Jak bym miał ze 100km podjechałbym autkiem z komputerkiem.
[quote=""Vrpona""]Najlepiej by było gdybyś podjechał do jakiegoś mechanika na komputer. Wiem że idzię np ponowie zakodować kluczyk programem AUTO-COM. Skąd jesteś ? Jak bym miał ze 100km podjechałbym autkiem z komputerkiem.[/quote]
Z dostępem do komputera nie będę miał raczej problemu, ale dzięki za chęci, myślałem że wystarczy tak jak gdzieś wyczytałem, żeby jednym kluczykiem włączyć zapłon następnie drugim zamknąć drzwi po czym wcisnąć przycisk z pilota, lub też inne kombinacje, lecz to nie poskutkowało. Tak więc chyba jedyna droga to tak jak mówisz, przez program. Tak więc dzięki za info i pozdrawiam.