[6n2] problem z szynami lewego fotela

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
meaner
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] problem z szynami lewego fotela

Post autor: meaner »

1 Problem rozwiązany
[size=99px]Witam, mam problem z lewym kierunkowskazem. Otóż jak przełączę go na skręt w lewo to nie "klika" albo "klika" bardzo szybko (słychać klikanie z przodu) natomiast nie pokazuje się strzałka na tablicy. Trzeba przytrzymać ręką kierunkowskaz maksymalnie na dół i dopiero zaskakuje.

Domyślam się, że przełącznik jest do wymiany i tutaj chciałem się zapytać jaki przełącznik mam kupić.
Na allegro widzę zespolone, nie zespolone. Czy trzeba pod rok auta, model, mczy może muszę znać numer przełącznika...

Może mi ktoś podpowiedzieć czy te przełączniki będą pasowały do mojego autka?
link 1
link 2
link 3
link 4
link 5[/size]

2 Problem
Skoro mam założony temat to mam jeszcze jeden problem.
Wypadła mi spod lewego siedzenia (z szyn) jakaś guma. Taki mały prostokąt. Teraz siedzenie mi lata przy przesuwaniu i nie może zaskoczyć na ząbkach. Trzeba lekko siedzenie podnieść i dopiero zaskakuje. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
Czy trzeba teraz kupić całe te szyny czy może coś innego.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, 12:53 przez meaner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Wszystkie które wrzuciles będą pasować. Tylko nie kupuj tego nowego zamiennika.
Awatar użytkownika
meaner
Raczkujący
Raczkujący

ok, dzięki

Nie kupować tego z 1 linku. Czemu? bo zamiennik czy coś innego?
Obrazek Obrazek
t
tajpej

Post autor: tajpej »

chiński zamiennik czyli lipa....
Awatar użytkownika
meaner
Raczkujący
Raczkujący

ok, kupiłem ten z 3 linku

Skoro mam założony temat to mam jeszcze jeden problem.
Wypadła mi spod lewego siedzenia (z szyn) jakaś guma. Taki mały prostokąt. Teraz siedzenie mi lata przy przesuwaniu i nie może zaskoczyć na ząbkach. Trzeba lekko siedzenie podnieść i dopiero zaskakuje. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
Czy trzeba teraz kupić całe te szyny czy może coś innego.

o już mam, znalazłem wszystko :D

Jak odepnę akumulator to istnieje jakaś szansa na wystrzelenie poduszki? Ewentualnie po podłączeniu kostki?
Obrazek Obrazek
t
tajpej

Post autor: tajpej »

jak odłączysz aku to nie ma szans że poduszka ci wyszczeli...
g
guzik23
Newbie
Newbie

Post autor: guzik23 »

Przy podlaczonym aku tez nie ma szans że wystrzeli :) największym nieszczesciem moze być tylko kontrolka airbag.
M
Mazirius
Newbie
Newbie

Post autor: Mazirius »

Co do tej gumki pod fotelem, to jest to ślizgacz znajdujący się z przodu na środkowej szynie (tej z ząbkami od ustawiania fotela) i po wypadnięciu przód fotela opuszcza Ci się o te kilka mm i przez to musisz go podnosić, żeby działał poprawnie. Z tego co kojarzę będzie Ci potrzebny imbus (chyba 3 albo 4) i klucz (jakoś 8 albo 10), odkręcasz w obu fotelach z przodu dołu tę śrubę, która nie pozwala im się wysunąć za daleko do tyłu i zsuwasz oba fotele z tych gumek (a w zasadzie tylko jeden, bo z drugiego już wypadła ;) ). Potem podmieniasz te gumki (fotel kierowcy chyba ważniejszy od fotelu pasażera? :grin: ) zasuwasz oba fotele i wkręcasz ograniczniki, a w wolnej chwili szukasz w necie potrzebnej Ci drugiej gumki.
Aha, nie zapomnij porządnie nasmarować tego ślizgacza, bo bez smaru gumka mocno trze o szynę i przesuwając się, wyrywasz ją z miejsca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”