[9N3] Szyba od strony pasazera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
spider3k
Newbie
Newbie

Post autor: spider3k »

Ja również posiadam ten sam problem. Czy ktoś mógłby napisać jak ponownie, poprawnie zakodować ten moduł? (jeśli to jest tego przyczyną)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Oddałem autko do fachowca. No i naprawił. Podobno trzeba było tylko ustawić odpowiednio podporządkowanie siłowników, a więc kierowcy jako master a pasażera jako slave. Cokolwiek to dla mnie laika znaczy :-D
Pzdr.
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Post autor: st0pr0c3nt »

U mnie nie działa od strony pasażera, ale zrobiłem dziś reset na aku i można ją teraz otworzyć od strony pasażera (od kierowcy nie działa dalej), a zamykanie z kluczyka też dalej nie działa.
1.9 TDI ~130 Ponies
g
gragor
Newbie
Newbie

Post autor: gragor »

Dalszym ciągu nie mogę uporać się z tą usterką. Doczytałem gdzieś na innym forum że jeśli po odłączeniu zasilania siłownika szyby ona działa przez kilka minut znaczy to że pracuję w trybie awaryjnym, a więc wydaje mi się że problem jest w module komfortu.
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Wczoraj sprawdziłem moduł komfortu nie zgłasza żadnych błędów;

Czy ktoś zna sumę na poprawne ustawienie szyb?
1.9 TDI ~130 Ponies
o
orbimaxim
Newbie
Newbie

Post autor: orbimaxim »

Witam,
Jestem tutaj nowy jak i moje autko. Ale posiadam ten sam problem co poprzednicy.Otóż nie działa mi szyba od str pasażera (a wcześniej działała) jak również lusterko od str pasażera. W czym może tkwić problem??
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Witam

Jeżeli nie działa Ci szyba, a także i lusterko, zatem w zasadzie cała elektryka prawych drzwi, to przyczyny bym szukał w wiązce idącej do drzwi - może się wtyka wypięła.. A centralny zamek działa w drzwiach? Zakładam, że podstawową rzecz, czyli bezpieczniki sprawdziłeś...

Pozdrawiam
o
orbimaxim
Newbie
Newbie

Tak centralny działa w drzwiach :/
o
orbimaxim
Newbie
Newbie

Witam,
udało mi się naprawić szybę od strony pasażera ale otwiera się tylko od str pasażera bo co się okazało od kierowcy jest upalony przełącznik. Ale l lusterkiem dalej nie doszedłem o co biega :( Prawe działa a lewe nie. Sprawdzałem bezpieczniki i wszystkie dobre są.
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

a ja odświeżę temat,

u mnie działa szyba pasażera (tylko od pasażera) przez jakiś czas od wyjęcia bezpiecznika i włożenia go z powrotem. Czy to jakiś trop?
1.9 TDI ~130 Ponies
g
gragor
Newbie
Newbie

Post autor: gragor »

W moim polo są identyczne objawy co w Twoim st0pr0c3nt. Wymieniłem wiązkę niestety bez zmian. Nie znam nikogo kto ma polo z takim modułem, mógłbym podmienić dla sprawdzenia. Pozostaje nam czekać może ktoś upora się z tym problemem.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""st0pr0c3nt""]a ja odświeżę temat,

u mnie działa szyba pasażera (tylko od pasażera) przez jakiś czas od wyjęcia bezpiecznika i włożenia go z powrotem. Czy to jakiś trop?[/quote]

Ale działa sterując ją tylko przyciskiem w drzwiach paseżera? Działa jak używasz przycisku w drzwiach kierowcy? Jeśli nie działa Ci jeśli sterujesz przyciskiem z drzwi kierowcy, tzn. że nie masz prądu w drzwiach kierowcy - odpowiada za to jeden z bezpieczników.. Nie pamiętam który - wrzucałem na forum rozpiskę, także użyj szukajki.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Inaczej:
Po wyciągnięciu bezpiecznika i wsadzeniu / bądź klemy można sterować szybą od strony pasażera przez jakiś czas potem ruch ustaje, od strony kierowcy szybą pasażera sterować nie można. Szyba kierowcy sprawna, brak błędów w module komfortu.
1.9 TDI ~130 Ponies
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Rozwiązane! Przerwana linia CAN :)

Objawy: Nie można się połączyć z drzwiami vagiem, brak błędów na module komfortu, lewa szyba działa zawsze (nawet bez kluczyka), prawa reaguje tylko od strony pasażera po uprzednim resecie klemą, nie działa domykanie szyb z kluczyka.

Po naprawie przewodu wszystko działa.
1.9 TDI ~130 Ponies
b
bercik83
Newbie
Newbie

Post autor: bercik83 »

odgrzebie temat mam ten sam problem a nawet większy kupiłem niedawno polo 9n3 szyba pasażera nie działa ale po zdjęciu boczków i po poruszaniu kablami od kierowcy zaczęła działać jak naciskałem w drzwiach pasażera a przycisk od kierowcy zero reakcji a dziś to samo stało się z szybą kierowcy i nie wiem o co kaman. Żadna szyba mi nie działa :( Może ma ktoś jakiś pomysł lub elektryka który mi to ogarnie w warszawie lub okolicy ???
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”