[6n] problem z odpalaniem, obrotami, kopułka zapłonu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Miszapol1983
Newbie
Newbie

[6n] problem z odpalaniem, obrotami, kopułka zapłonu

Post autor: Miszapol1983 »

Witam serdecznie:) od około tygodnia pojawia się problem mokrego silnika, jest on zachlapany po lewej stronie od reduktora gazu i kopułki zapłonowej, ciężko odpala, w kopułce zapłonu widać resztki oleju, ubywa płynu chłodzącego w tempie 1 litra na dwa tygodnie, silnik jest brudno mokry po mimo tego, że czasem jadę cały dzień po lesie, przeważnie na biegach 1-3, podczas odpalania obroty skaczą, czasem jak jadę to zamula go i potrafi zgasnąć, żeby zaraz odpalić, co może się z nim dziać????? VW Polo II po face liftingu w wersji Coupe 94 rok benzyna +gaz proszę o diagnozę :))
Awatar użytkownika
KrZyChUelk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KrZyChUelk »

Nie chcę straszyć, ale jak łyka tyle płynu chłodniczego to może padać uszczelka pod głowicą : (
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

nie "może padać" tylko to już jest jej kraniec życia, jak najszybciej należy wymienić uszczelkę.
M
Miszapol1983
Newbie
Newbie

Post autor: Miszapol1983 »

właśnie byłem u mechanika wiem że niedziela ale znajomy to po prostu zerknął wprawnym okiem okazało się że problem z odpalaniem pojawił się przez cewkę co do niej kabel wchodzi od kopułki a płyn wycieka bo plastykowy łącznik jest pęknięty - znajduje się po kopułką rozdzielacza i niby wszystko teraz ok:)) o oprócz tego że ten plastyk trzeba kupić:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”