Polo nie chce odpalić;/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Polo nie chce odpalić;/

Post autor: Anonymous »

Mam Vw polo 1.3 1991r.Nie chce odpalić dostaje iskrę,pompka paliwa też dobra, wcześniej po chwili kręcenia odpalał ale po momencie gasł, teraz kręce i kręcę i nic.Proszę o podpowiedzi i rady co robić.

-- Sob Lis 29, 2008 11:55 pm --

P.S - Wtryski się nie otwierają czemu??

//Otrzymałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu, pkt 1 i 2. Temat przenoszę do działu, w którym powinien powstać.// G.
Awatar użytkownika
POLUŚ
Newbie
Newbie

Post autor: POLUŚ »

Bardzo ogólnie napisałeś lub mało sprawdziłeś :)
W jakich okolicznościach przestał palić - nagle? po dłuższym postoju? po deszczu? gdzie auto parkujesz(na zewnątrz czy garaż)? może po wizycie w myjni lub po umyciu silnika?
przyczyn może być dużo;
- kopułka zapłonowa (sprawdzić) czysta i sucha?
- przewody zapłonowe,
- zapłon
- dobrze wyczyścić przewód masy od silnika :)
Nie jestem dośw. mechanikiem ale staram się pomóc...
A
Anonymous

Witam autora tematu, mam tez takie problem tylko mam polo 1.4 96rok. Gdy auto jest zimne praktycznie zawsze pali ale potem np wroce do garazu i tak jak piszesz, krece on sie zapala i zaraz gasne po sekundzie, i krece i po dluuuugim kreceniu juz po ktorejs probie zapali, gdzies dowiedzialem sie nie od jednej osoby,ze wystarczu wymienic kostke stacyjki, wymienilem palilo ladnie dwa dni ;| i dupa 120 zloty poszlo, i znou jest zle, tata mi powiedzial, ze to moze byc wina jakiegos czujnika tempertaruy, ze jak jest nagrzany to dlatego nie pali. Czy to moze byc to ? pomozcie, u mnie jest przy zmiennej pogodzie, kazdego dnia mam problem.. :(
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

proste pytanie, paliwo dostaje się do silniczka? miałem taką sytuację w drodze, okazało się filtr paliwa zasyfiony jest, małe szturchnięcie i dojechałem gdzie jechałem.
P.S. opisujcie modele waszych polówek normalnie, 86, 86c2F i inne.
Informacja typu 1.3 nie mówi co masz pod maską, monowtrysk? gaźnik?
A
Anonymous

ale jesli podczas jazdy sie nic nie dzieje ? a Tylko przy odpalaniu, tylko i wylacznie
A
Anonymous

1.3 pełen wtrysk wielopunktowy.Kopułka czysta(napisałem że daję iskrę),filtr też czysty.
Przestał palić w czasie jazdy przy lekkim deszczu po tankowaniu.
P.S - Wtryski się nie otwierają (CZEMU)?
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

Jak sprawdzałeś wtryski? Bo powinieneś odpiąć wtyczkę od wtryskiwacza, na jeden pin -, a do drugiego dotykasz +, powinno być słychać "cykanie". Jak wtrysk nie "cyka" to pomęczyć go chwilkę tym +, może się rozrusza. Jak się zrobi ciepły a nie zacznie "cykać" to do wymiany.
A
Anonymous

Wtryski cykają ale nie dostają odpowiedniego napięcia z instalacji.
:niewiem: :niewiem: :niewiem:
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”